Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ ΜΠΑΡΕΣ


ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ
Βανδαλισμοί στην πλατεία της Γεωργιούπολης
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 08-07-2011

Βανδαλισμοί στην κεντρική πλατεία της Γεωργιούπολης χθες τα ξημερώματα με αγνώστους να κατεδαφίζουν όλες τις μπάρες που είχε τοποθετήσει ο Δήμος προκειμένου να αποτρέπει την κίνηση οχημάτων!
Στις 3 τα ξημερώματα οι άγνωστοι έβγαλαν όλες τις μπάρες. Ο δήμος προχώρησε σε μήνυση κατά αγνώστων και συνεργεία του απομάκρυναν τις μπάρες. Η τοποθέτησή τους έγινε την περασμένη εβδομάδα μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο επιχειρηματίες της περιοχής διαφοροποιήθηκαν υποστηρίζοντας πως δεν θα έπρεπε να τοποθετηθούν μεσούσης της τουριστικής περιόδου με αποτέλεσμα να προκληθεί τότε μικροένταση.
Τη λύπη του για τα φαινόμενα αυτά εξέφρασε ο δήμαρχος Γρηγόρης Μαρκάκης, ενώ ο αντιδήμαρχος Μανώλης Χαριτάκης που βρέθηκε στο χώρο δήλωσε στα "Χ.Ν.": "Αυτοί που το έκαναν, το έκαναν για κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι τραβηγμένο να βγάζουν τις μπάρες. Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της επιτροπής ποιότητας ζωής που όλες είναι εγκεκριμένες από τον έλεγχο νομιμότητας.
Εμείς θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία και τις μπάρες θα τις βάλουμε".
Παράλληλα ο κ. Χαριτάκης σημείωσε πως το διάστημα που είχαν τοποθετηθεί οι μπάρες, η πλατεία γέμιζε από οικογένειες και παιδιά, που κυκλοφορούσαν με ασφάλεια ενώ όλα τα καφέ εστιατόρια είχαν θέα που μέχρι πρόσφατα απέκρυπταν τα δεκάδες παρκαρισμένα αυτοκίνητα". Θέλουμε την Γεωργιούπολη στολίδι για τον Αποκόρωνα και όχι ρεμπέτ ασκέρ" ανέφερε ο αντιδήμαρχος.
Εντονα δυσαρεστημένος εμφανίσθηκε και ο δημ. σύμβουλος Γεωργιούπολης κ. Νίκος Κοκολάκης. "Πήραμε μια απόφαση ομόφωνη να κλείσει η πλατεία. Το λέγαμε όλοι εδώ και 20 χρόνια ότι θα πρέπει να κλείσει καθώς ένα πρόβλημα ήταν, ότι πάρκαραν αυτοκίνητα στην πλατεία και έκοβαν όλη τη θέα από τα μαγαζιά που έβαζαν πινακίδες και γλάστρες για να μην παρκάρουν με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα χάος. Ολοι ήταν σύμφωνοι να κλείσει η πλατεία, αλλά την ημέρα που πήγε να γίνει αυτό, 2-3 άτομα συμπαρέσυραν άλλους 10 για να αντιδράσουν. Επειδή στην ίδια απόφαση για κλείσιμο της πλατείας ήταν να βγουν και τραπεζοκαθίσματα από πεζόδρομο στην Γεωργιούπολη, ήλθαν από αυτήν την επιχείριση και έκαναν ό,τι έκαναν" ανάφερε. Παράλληλα τόνισε πως "ξένοι τουρίστες, γραφεία, η TUI μάς έδιναν συγχαρητήρια για το νοικοκύρεμα της πλατείας, γιατί έγινε ένας χώρος φιλόξενος για τον κόσμο και όλα τα χάλασαν 2 - 3 άτομα".

ΟΦΕΙΛΕΣ
Παράλληλα ο κ. Κοκολάκης δεν δίστασε να μιλήσει για τεράστιες οφειλές και αναστολή πληρωμών από πολλούς επιχειρηματίες της περιοχής προς τον Δήμο.
"Πρέπει να γνωρίζουν όλοι εδώ, ότι πάρα πολλοί καταστηματάρχες και επιχειρηματίες δεν έχουν πληρώσει τέλη παρεπιδημούντων, χρωστάνε πάρα πολλά σε ενοικιάσεις δημόσιων χώρων, έχουν κάνει κατοχή σε δημόσιους χώρους και πεζόδρομους και γενικά επικρατεί μια απαράδεκτη πρακτική" τόνισε.
Αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα έκανε και ο κ. Χαριτάκης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ασυδοσία στον Αποκόρωνα
Κρούσματα με βυτιοφόρα να αδειάζουν λύματα σε ποτάμια της περιοχής, οσμές στις παραλίες αλλά και απόλυτη ασυδοσία στις παραλίες του Καβρού και της Γεωργιούπολης κατήγγειλε ο δήμαρχος Αποκόρωνα κ. Γρηγόρης Μαρκάκης. Ο ίδιος τονισε την ανάγκη να προχωρήσει η ένταξη του έργου του βιολογικού καθαρισμού Γεωργιούπολης στο ΕΣΠΑ.
"Ζητώ την άμεση παρέμβαση του λιμενικού καθώς αυτή την περίοδο οι οσμές που αναδύονται στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργούν τεράστια προβλήματα.
Με κατασταλτικά μέτρα δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα και είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της Γεωργιούπολης".
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί σε Καβρό και Γεωργιούπολη με τα ομπρελοκαθίσματα σημειώνοντας: "Διάφοροι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται παραλίες χωρίς να έχουν υπογράψει τα απαραίτητα συμφωνητικά με το δήμο, ο οποίος δημόσια έχει προκηρύξει τις θέσεις, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου έχουν γίνει καταλήψεις και άλλων δημοσίων χώρων, στους οποίους συμβαίνει το ίδιο πράγμα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου