Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΛΑΦΟΝΗΣΙ ΦΩΤΙΑ

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ
Πυρκαγιά κατέστρεψε πευκοδάσος
28-12-2010

Καταστροφή σε ένα από τα λιγοστά πευκοδάση στην περιοχή της Κισάμου, κοντά στο Λαφονήσι, προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα των Χριστουγέννων.
Συνολικά 80 στρέμματα πευκοδάσους κάηκαν κοντά στον οικισμό του Λαφονησίου, ο οποίος ευτυχώς δεν απειλήθηκε λόγω των νοτίων ανέμων που κατεύθυναν την πυρκαγιά προς την αντίθετη κατεύθυνση.
'Τα ξημερώματα του Σαββάτου, την ημέρα των Χριστουγέννων, είχαμε μεγάλης έντασης και έκτασης πυρκαγιά στην περιοχή του Λαφονησίου κοντά στον οικισμό. Θα έλεγα ότι απειλήθηκε και ο οικισμός αλλά επειδή ο άνεμος ήταν νότιος - ανατολικός ευτυχώς η φωτιά κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση', ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισάμου, κ. Γιάννης Μαρακάκης.
Τέσσερα οχήματα από την Π.Υ. Κισάμου και 1 από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καντάνου με 10 άτομα, έσπευσαν στην περιοχή για την κατάσβεση της φωτιάς. 'Φτάσαμε γρήγορα και καταφέραμε πραγματικά με υπεράνθρωπες προσπάθειες και τη βοήθεια των κατοίκων να κρατήσουμε το μέτωπο. Σημειώνω ότι οι κάτοικοι με αγροτικά ή χωματουργικά μηχανήματα βοήθησαν πάρα πολύ και έτσι γύρω στις 6 το πρωί των Χριστουγέννων θέσαμε την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο και υπό πλήρη έλεγχο το απόγευμα των Χριστουγέννων και έκαψε 80 στρέμματα δασικής έκτασης', ανάφερε ο κ. Μαρακάκης.
Ο διοικητής της Π.Υ. Κισάμου εξέφρασε τη λύπη του για τα 80 στρέμματα που κάηκαν καθώς 'ήταν το μοναδικό δάσος της περιοχής, δημιουργούσε μια μαγευτική εικόνα και ήταν ένας πραγματικός πνεύμονας. Καταφέραμε τουλάχιστον και σώσαμε ένα πολύ μεγάλο μέρος του'.
Προανάκριση για τη φωτιά διενεργεί το Ανακριτικό της Π.Υ. Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου