Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ


ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Τιμήθηκε ο Ηρακλής Αναγνωστόπουλος
20-12-2010

Τον μαχητικό συνδικαλιστή, τον κοινωνικό αγωνιστή και πάνω από όλα τον άνθρωπο Ηρακλή Αναγνωστόπουλο, τίμησε, χθες το βράδυ, το Εργατικό Κέντρο Χανίων αλλά και άνθρωποι από διάφορους φορείς, τους οποίους υπηρέτησε ο -81 ετών σήμερα- πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ.
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Κ., για τον 'παππού', όπως συνηθίζουν να τον λένε όλοι με σεβασμό, μίλησαν άνθρωποι του συνδικαλιστικού κινήματος, των Μικρασιατών, δημοσιογράφοι, φίλοι και συνεργάτες του υπογραμμίζοντας την αγωνιστικότητα και την ανιδιοτέλειά του. 'Από παιδί έμαθα να εργάζομαι και να παλεύω για τον άνθρωπο και το δίκιο', ανέφερε ο κ. Αναγνωστόπουλος ευχαριστώντας όλους όσοι παραβρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση. Από τους ομιλητές έγινε μια αναφορά στη ζωή του παλαίμαχου συνδικαλιστή από τα μαθητικά του χρόνια κιόλας, όταν παρότι άριστος μαθητής τον έδιωχναν από όλα τα σχολεία για τα κοινωνικά του φρονήματα, τη συνδικαλιστική του δράση ως τυπογράφος αρχικά και ως οικοδόμος στη συνέχεια, τις διώξεις που είχε μετά τον εμφύλιο αλλά και τη συνεπή αγωνιστική του διάθεση. Παράλληλα σημειώθηκε η δράση του τόσο μέσα από το σωματείο Μικρασιατών όσο από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, το Δ.Σ. του Χρονίων και τα τελευταία χρόνια από την Ενωση Συνταξιούχων του ΙΚΑ.
'Τιμάμε τον άνθρωπο που έχει να επιδείξει μόνο αγώνες για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς συμβιβασμούς', ανέφερε ο συντονιστής της εκδήλωσης, κ. Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, που είχε και την ιδέα για την πραγματοποίησή της. 'Ο κ. Αναγνωστόπουλος έχει θέσει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη, σε ύψη δυσθεώρητα και διερωτώμαι: Μετά από πάρα πολλά χρόνια, όταν πλέον ο Ηρακλής Αναγνωστόπουλος δεν θα είναι πλέον στη ζωή, ποιος θα είνει άραγε αυτός που με το χέρι στην καρδιά θα μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι άξιος συνεχιστής των αγώνων και των οραμάτων του;', τόνισε στο τέλος της ομιλίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου