Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΞΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΛΑΔΙ


ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Γνωριμία με το Κρητικό ελαιόλαδο

Μια ξεχωριστή γνωριμία με τον κόσμο της ελιάς και του Κρητικού ελαιολάδου, την παραγωγή, την χρήση του, την ευεργετική του σημασία για την ανθρώπινη
θα έχουν την ευκαιριά να απολαύσουν δημοσιογράφοι από ενιά διαφορετικές χώροες που θα βρεθούν για 3 ημέρες στην Κρήτη.
Οι δημοσιογράφοι που είναι προσκεκλημένοι του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου, του "Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας" και του Ινστιτούτου Υποτροπικών και ελιάς, είναι εξειδικευμένοι σε θέματα διατροφής.
"Στόχος μας είναι να φέρουμε δημοσιογράφους από τα πιο αναγνωρίσιμα περιοδικά που ασχολούνται με την γαστρονομία στις χώρες στόχους που θέλουμε να εξαγάγουμε το λάδι, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Ινδία, Ρωσία, Σουηδία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Γερμανία" ανάφερε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ελιάς κ. Κώστας Χαρτζουλάκης.
Ξεκινώντας από αύριο Τετάρτη στα Χανιά οι δημοσιογράφοι αφού ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες για την ποιότητα του ελαιολάδου, οργανοληπτικά και χημικά, το ρόλο που παίζει για την υγεία και το σημαντικό του ρόλο στην Κρητικη διατροφή, θα επισκεφθούν το Μουσείο Ελιάς Βουβών, θα παρακολουθήσουν τη συλλογή ελαιόκαρπου στο χωράφι, θα επισεφθο΄ν σύγχρονες μονάδες παραγωγής και τυποποίησης κα.
"Πέρα από τις γνωστές χώρες στόχους όπως οι ΗΠΑ και άλλες ευρωπαικές επιλέξαμε και χώρες που δεν έχουν κουλτούρα ελαιολάδου όπως η Ινδία, η Κίνα, η Ρωσία. Είναι μια πολύ καλη προσπάθεια ώστε ο καταναλωτής να έλθει σε επαφή με το Κρητικό ελαιόλαδο και θέλουμε να τους δώσουμε να αντιληφθούν και να περάσουν μέσα από τα μέσα τους τις ιδιαιτερότητες του ελαιολάδου μας" υπογράμμισε ο κ. Χαρτζουλάκης.
Εκ μέρους της Νομαρχίας ο αντινομάρχης κ. Χ. Κουκιανάκης αφού ανάφερε πως όλοι οι δημοσιογράφοι είναι "αναγνωρίσιμοι στις χώρες τους" τόνισε πως "παράλληλα τις δραστηριότητες ξενάγησης των δημοσιογράφων το "Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας" θα υλοποιείσει μια σειρά από δράσεις όπως αφίσα για την προβολή του ελαιολάδου σε ελληνικά και γαλλικά, καρτ ποστάλ και σελιδοδείκτες με θέμα το λάδι, έντυπο λυκιλό, cd-ro με λεπτομερή ανάπυση για την προβολή του Κρητικού ελαιολάδου, πολυτελείς κασετίνες και μαθήματα μαγειρισκής για τους δημοσιογραφους.".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου