Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥΔΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ


ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΟΥΔΑΣ
Βράβευση νεοεισαχθέντων φοιτητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ
28-12-2010

Nα έχουν ως πρώτο στόχο τη γνώση, κάλεσε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Γιάννης Φίλης, τους επιτυχόντες από τον Δήμο Σούδας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, στη χθεσινή εκδήλωση βράβευσής τους.
Φοιτητές, κάτοικοι της περιοχής και απόφοιτοι του Λυκείου Σούδας, που εισήχθησαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους. Παράλληλα, από τους παρευρισκόμενους φορείς, συγγενείς, φίλους υπήρξε μια... τονωτική ένεση αισιοδοξίας στα νεαρά παιδιά για το αύριο και το εργασιακό τους μέλλον, με την παραίνεση να μην παραιτηθούν αλλά να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να πετύχουν στον πολύ δύσκολο στίβο της ζωής που θα ανοιχθεί μπροστά τους.
'Σε αυτούς στηρίζεται η χώρα μας. Πρέπει να δουν το μέλλον με αισιοδοξία και όχι με την απαισιοδοξία που μαστίζει τις ημέρες μας. Γιατί τα παιδιά αυτά θα κατακτήσουν το ισχυρότερο όπλο του ανθρώπου τη γνώση, όσοι έχουν γνώση έχουν ανεξαρτησία, έχουν τον τρόπο σκέψη τον δικό τους, την ικανότητα να βγάζουν φως μέσα στο σκοτάδι και αυτοί είναι ο φόβος όλων εκείνων απεργάζονται οποιαδήποτε σκοτεινά σενάρια για τον άνθρωπο είτε είναι οικονομικά είτε πολιτικά, πολιτιστικά', ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Φίλης. Παρά τα προβλήματά της η Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης στη χώρα μας είναι ικανή να προσφέρει όλα τα εφόδια που έχει ανάγκη ένας ακαδημαϊκός πολίτης, τόνισε ο πανεπιστημιακός, ο οποίος κληθείς να δώσει μια συμβουλή στους νέους φοιτήτες τούς ζήτησε 'να είναι ανεξάρτητοι να βλέπουν τον κόσμο με ανοιχτό μυαλό, με ανοχή στον οιονδήποτε και στο οιοδήποτε, χωρίς παρωπίδες και να μην έχουν δόγματα και άκαμπτο τρόπο σκέψης.'.
Εκ μέρους των φοιτητών η Ζωγραφίνα Καπελώνη, που μπήκε στη Νομική Θεσσαλονίκης, αφού εξέφρασε τη χαρά της για τη βράβευση της ίδιας και των συμμαθητών της από τον τόπο καταγωγή τους αναφέρθηκε στο μέλλον των σημερινών φοιτητών: 'Ολοι προβληματιζόμαστε για το αύριο αλλά είμαι αισιόδοξη ότι αυτός που προσπαθεί τα καταφέρνει'.
Ο Γ. ΠΕΡΑΚΗΣ
Ιδιαίτερα συγκινημένος μετά από 19 χρόνια δημαρχιακής θητείας και 17 χρόνια εκδηλώσεων βράβευσης των νεοεισαχθέντων φοιτητών ο δήμαρχος Σούδας, κ. Γιάννης Περάκης. 'Στο πρόσωπό τους βραβεύεται όλη η νεολαία της Σούδας. Πιστεύω ότι ο Δήμος, ειδικά για τη νεολαία έχει δημιουργήσει αρκετές υποδομές, σχολικούς χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις, βιβλιοθήκη. Δώσαμε ένα ιδιαίτερο βάρος στις υποδομές που έχει ανάγκη η νεολαία μας ,ώστε να τους βοηθήσουμε να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους και τη γνώση που πήραν από το Λύκειο για να μπουν σε μια Σχολή'. Και ο κ. Περάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα της ανεργίας των πτυχιούχων υπογραμμίζοντας πως μετά το 2003 πολλοί από τους απόφοιτους δυσκολεύονται να βρουν εργασία. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η νέα Δημοτική Αρχή Χανίων θα συνεχίσει την πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων βράβευσης.
Αναφορικά με το δικό του αύριο ο κ. Περάκης παρατήρησε πως 'είδα την Αυτοδιοίκηση ως συνέχεια της σχολικής τάξης και δεν θα νιώθουν παραπονεμένοι οι πρώην μαθητές μου αν πω ότι δεν μου έλειψαν γιατί ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έδειξα το ίδιο ενδιαφέρον και αγάπη που έδειξα και ως δάσκαλος. Η τοπική κοινωνία με αντάμειψε αυτά τα χρόνια με την εκλογική της προτίμηση και την ευχαριστώ γι’ αυτό. Δεν είμαι από αυτούς που θα πάνε σπίτι τους. Ενεργός πολίτης δεν είναι μόνο ο δήμαρχος, ο εκλεγμένος σε κάποια θέση. Οι σκέψεις μου προς το παρόν είναι να ασχοληθώ με τον Σύλλογο που έχουμε δημιουργήσει για την προστασία του κόλπου '.

Οι βραβευθέντες

Οι βραβευθέντες, νεοεισαχθέντες φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, από τη Σούδα: Αϊδίνη Αναστασία, Αλυγιζάκης Βίκτωρας, Αννιτσάκη Μαρία, Αγαθού Δάφνη, Βαρώνος Κων/νος, Βατσολάκη Αικατερίνη, Βιττωράκη Μαρία, Γαβαλάκης Πέτρος, Γιακουμάκη Ευαγγελία, Γιακουμάκης Γεώργιος, Γιανναράκη Αθηνά, Ζυμβραγουδάκης Σταύρος, Δημοτάκης Πέτρος, Δοξάκη Μαρία, Εμμανουηλίδη Ευανθία, Θεοδωρόπουλος Βασίλειος, Καμπάκης Μιλτιάδης, Κανδυλάκη Ελευθερία, Καπελώνη Ζωγραφίνα, Καποκάκη Ελένη, Καποκάκη Φωτεινή, Καραγιαννίδη Ανδρονίκη, Καραγιαννίδης Γεώργιος, Καραντώνη Μαρία, Κελαϊδής Νικόλαος, Κόης Ιωάννης, Κληρονομάκης Αρτέμιος, Κρόμελ Αντουανέτα, Κουράκης Κωνσταντίνος, Λεβεντέλης Εμμανουήλ, Λιοτσάκη Αντωνία, Λυραντζάκης Κωνσταντίνος, Μανατάκη Στυλιανή, Μάστος Παναγιώτης, Μαυρούλης Κωνσταντίνος, Μιχελαράκης Νικόλαος, Μπυράκη Ασπασία, Μυριδάκης Πέτρος, Πενθερουδάκης Μάρκος, Ρέππα Βασιλική, Σκορδίλη Μαρίνα - Ευαγγελία, Σούρσου Ειρήνη, Σταμέλου Ιωάννα, Στεφανάκης Ιωάννης, Τζολάκη Μαργαρίτα, Τσικουδάκης Αλέξανδρος, Τσιτσιριδάκη Χρυσούλα, Τσουβαλάκης Γιάννης, Φανουργιάκης Ευστράτιος, Χαλίτι Κατερίνα, Χατζηδάκης Ιωάννης, Χατζηχρήστος Ιωάννης, Χειλιουδάκη Μαρία, Ψυχογιός Ευστάθιος, Στυλιανακάκης Ιωάννης, Τζουγανάκη Ελένη, Τρουλάκης Ραφαήλ - Γεώργιος, Βαρδουλάκης Παντελής, Καλλέργης Κυριάκος, Κληρονομάκη Αντωνία, Κοκκινου Κωνσταντίνα, Νικολακάκη Βασιλική, Σταμέλου Μαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου