Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΣΑΜΠΙΟΝΑΡΑ


ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΣΑΜΠΙΟΝΑΡΑ
Εκθεση Σύγχρονης Τέχνης και χριστουγεννιάτικη αγορά
20-12-2010

Μια ξεχωριστή έκθεση Σύγχρονης Τέχνης που λειτουργεί παράλληλα με χριστουγεννιάτικη αγορά πραγματοποιούν μέχρι και την Τρίτη στην 'Σαμπιονάρα' στο Κουμ Καπί η οργάνωση 'Νέοι Πολίτες του Κόσμου'. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για τις ανάγκες τριών βιβλιοθηκών που λειτουργούν στα Χανιά, στην Σπλάντζια και οι άλλες δύο στη Ζάμπια και στη Μποτσουάνα στην Αφρική.
'Είμαστε ικανοποιημένοι από τη στήριξη του κόσμου τις ημέρες που λειτουργούμε', αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνος Φίσερ μέλος της οργάνωσης. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει οι τρείς βιβλιοθήκες που έχουν δημιουργήσει οι Νέοι Πολίτες του Κόσμου απευθύνονται σε ανθρώπους μικρών ηλικιών με στόχο να τους φέρουν πιο κοντά στη βιβλιοθήκη. Για τα μεν Χανιά όπου η βιβλιοθήκη λειτουργεί στην οδό Μελχισεδέκ στη Σπλάντζια τα βιβλία είναι στα Αγγλικά αλλά και στα Ελληνικά αλλά και σε άλλες γλώσσες. Για τις Αφρικανικές χώρες, αυτή στη Ζάμπια βρίσκεται σε μια περιοχή με τεράστια προβλήματα λόγω φτώχειας. Σε όλα τα σχολεία υπάρχουν δίδακτρα και τα παιδιά είναι υποχρεωμένα να φορούν ποδιά και αν δεν φορούν τότε δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα. Εκεί η βιβλιοθήκη λειτουργεί, κυρίως, με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Από την άλλη, στη γειτονική Μποτσουάνα, όπου η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, λειτουργεί περισσότερο για την κοινωνικοποίηση των παιδιών καθώς στη βιβλιοθήκη υπάρχει ενήλικος με τον οποίο έρχονται σε επαφή τα παιδιά και κουβεντιάζουν για όλα όσα τα απασχολούν.
Μέσα στη 'Σαμπιονάρα' λειτουργεί μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση Σύγχρονης Τέχνης 31 καλλιτεχνών, με την φωτογραφία να κυριαρχεί χάρις στην συμμετοχή της ομάδας 'Φωτοσκίαση' του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στον ίδιο χώρο υπάρχει, επίσης, μια καλαίσθητη χριστουγεννιάτικη αγορά που οργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά και την οποία έχουν επιμεληθεί τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου. Η έκθεση θα είναι σήμερα Δευτέρα ανοιχτή από 11 π.μ. - 11 μ.μ. Αύριο Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 11 π.μ. - 8 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου