Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΡΟΛΑΔΑ


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΙΣΟΥ
Ερωτήματα για τα νερόλαδα
17-12-2010

Στον εισαγγελέα και στο Υγειονομικό θα προσφύγει, σήμερα το πρωί, ο Δήμος Θερίσου για τα νερόλαδα, που παρουσιάστηκαν χθες -σε μεγάλες ποσότητες- στο ποτάμι, το οποίο διέρχεται το Θερισιανό φαράγγι.
Μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής τα 'Χ.Ν.' βρέθηκαν στην περιοχή, όπου και διαπίστωσαν και κατέγραψαν φωτογραφικά τον διαφορετικό χρωματισμό των νερών σε διάφορα σημεία του μικρού ποταμού.
Σύμφωνα με την ΑΒΕΑ, από τις εγκαταστάσεις της οποίας στην Παναγιά Κεραμειών φαίνεται να προήλθαν τα νερόλαδα αυτά, δεν πρόκειται για λύματα αλλά για νερά της βροχής που παρέσυραν αποθηκευμένη πυρήνα. Σύμφωνα με την εταιρεία δεν υπάρχει ρυπαντικό φορτίο καθώς ό,τι βρέθηκε στο ποτάμι πρόκειται ουσιαστικά για νερό με ελάχιστη πυρήνα και δεν έχει καμία σχέση με κατσίγαρους.
Μιλώντας στα 'Χ.Ν.' ο διευθυντής της ΑΒΕΑ, κ. Γεωργουσάκης, τόνισε πως 'το εργοστάσιό μας δεν έχει καθόλου απόβλητα. Ολα τα προϊόντα και τα υποπροϊόντα αξιοποιούνται και τίποτα δεν πετάγεται και συγκεκριμένα τα υποπροϊόντα της πυρήνας χρησιμοποιούνται ως καύσιμη ύλη και αυτά του ελαιολάδου για την κατασκευή σαπουνιών'.
Αναφορικά με τα υγρά, που βρέθηκαν στο ποτάμι, ο διευθυντής της ΑΒΕΑ σημείωσε πως η εταιρεία έχει κατασκευάσει μια εξατμισοδεξαμενή με ειδική μεμβράνη, στην οποία και καταλήγουν νερά με ελάχιστη πυρήνα. Λόγω αστοχίας στην κατασκευή της εξατμισοδεξαμενής, για την οποία και ανέλαβε την ευθύνη ο κατασκευαστής της, υπήρξε ένα ρήγμα, από το οποίο έφυγε νερό.
'Πρόκειται ουσιαστικά για νερό με ελάχιστη πυρήνα, που δεν έχει κανένα ρυπαντικό φορτίο. Δεν έχει καμία σχέση με τον κατσίγαρο, που έτσι και αλλιώς δεν έχουμε στο εργοστάσιό μας και είναι πραγματικά ακίνδυνο', ανέφερε ο κ. Γεωργουσάκης.
Το ζήτημα τέθηκε στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο Θερίσου, που η εταιρεία επανέλαβε τις θέσεις της. Ο δήμαρχος Θερίσου, κ. Γ. Τσαπάκος, από τη μεριά του ερωτηθείς σχετικά παρατήρησε πως 'εμείς θα ενημερώσουμε τον εισαγγελέα και το Υγειονομικό. Η εταιρεία λέει ότι δεν πρόκειται για κατσίγαρους και είναι τελείως ακίνδυνα τα νερόλαδα που βρέθηκαν στο ποτάμι αλλά εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι για να το κρίνουμε αυτό. Θα απευθυνθούμε το πρωί της Παρασκευής στους αρμόδιους φορείς καλώντας τους να διερευνήσουν το θέμα'.
Γ.ΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου