Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ Δ.Σ. ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ- ΚΙΣΑΜΟΥ



ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΕ ΚΙΣΑΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
Ορκωμοσία με εκκλήσεις για συνεργασία
28-12-2010

Με τις εκκλήσεις για συνεργασία προς όλους πολίτες, φορείς, Πολιτεία να κυριαρχούν ορκίσθηκαν χθες στην Κίσαμο και προς χθες στον Αποκόρωνα τα νέα Δημοτικά Συμβούλια των νέων 'Καλλικρατικών' Δήμων.
Ανάμεσα στους αιρετούς το κλίμα ήταν καλό και υπήρχε προσπάθεια γενικότερης τόνωσης της ψυχολογίας, εν όψει της ανάληψης των νέων καθηκόντων και των δυσκολιών που έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.
ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ
Την 'πίστη' του στη συνεργασία δήλωσε ο νέος δήμαρχος Κισάμου, Γιώργος Μυλωνάκης. Στην ορκωμοσία, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, παραβρέθηκε αρκετός κόσμος, κυρίως συγγενείς και φίλοι των νέων δημοτικών και τοπικών συμβούλων. 'Ξεκινάει μια νέα περίοδος για την Αυτοδιοίκηση που η διαχείριση των τοπικών υποθέσεων και η προάσπιση και η προαγωγή των συμφερόντων των δημοτών θα γίνεται μέσα σε νέα ανταγωνιστική πραγματικότητα που απαιτεί αυξημένη προσπάθεια και εργασία', ανέφερε ο κ. Μυλωνάκης. Αφού ευχαρίστησε τους προκατόχους του -κα Φ. Σκουλάκη για την Κίσαμο, κ. Κ. Κουκουράκη για το Ιναχώριο- ο κ. Μυλωνάκης τόνισε πως 'θα συνεχίσουμε με διάθεση να μεγεθύνουμε ό,τι θετικό μας αφήνουν και να ελαχιστοποιήσουμε ό,τι αρνητικό'.
Απευθυνόμενος στους δημότες της περιοχής ο νέος δήμαρχος μίλησε για 'δέσμευση' του ίδιου και των συνεργατών του 'να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του τόπου με σεβασμό στο Σύνταγμα και στους νόμους της Πολιτείας αξιοποιώντας, ταυτόχρονα, κάθε φυσικό και ανθρώπινο στοιχείο, κάθε συμμαχία και συνεργασία για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που έχει ο τόπος μας με σεβασμό στην ιστορία, με φροντίδα για το περιβάλλον και με έγνοια για τη δημοκρατική κατανομή των οφελημάτων της ανάπτυξης'. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής κ. Ε. Δαμιανάκης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Βουλγαράκης, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.ά.
ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
'Συνεχίζω μια πορεία που ξεκίνησε με παρουσία στα κοινοτικά, συνεχίσθηκε με τον «Καποδίστρια» και τώρα αξιώνομαι να είμαι δήμαρχος «Καλλικρατικού» Δήμου', υπογράμμισε ο δήμαρχος Αποκόρωνα, κ. Γρηγόρης Μαρκάκης θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να δείξει τη συμμετοχή του και στις μορφές της Αυτοδιοίκησης.
Η ορκωμοσία έγινε από τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σταύρος Ζώης έδωσε πολιτικό όρκο. Το Δημοτικό Κατάστημα των Βρυσών ήταν κατάμεστο από κόσμο, που ευχήθηκε κάθε επιτυχία σε όλους τους εκλεγμένους.
Μιλώντας στους δημότες ο κ. Μαρκάκης ανέφερε πως ο κόσμος πρέπει να κάνει και κάνει υπομονή, ανέχεται και ανεχόμαστε ως 'χώρα και ως Ελληνες πολύ περισσότερα από ό,τι στο παρελθόν. Είναι ένα στοίχημα για όλους μας. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τον τόπο αυτό'.
Στην ορκωμοσία το 'παρών' έδωσε ο γ.γ. της Περιφέρειας κ. Α. Καρούντζος, ο βουλευτής κ. Ε. Δαμιανάκης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Βουλγαράκης, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου