Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ


ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ
Μείωση εισοδήματος
03-12-2010

'Οι εφοριακοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να φέρουν έσοδα στο κράτος σε αυτή τη δύσκολη εποχή'. Την επισήμανση αυτή έκανε ο κ. Μανώλης Μποτζάκης, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εφοριακών, στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των εφοριακών Χανίων - Ρεθύμνου. Στη Συνέλευση κυριάρχησαν τα οικονομικά ζητήματα του κλάδου καθώς, όπως επισημάνθηκε, κατά μέσο όρο με τα νέα μέτρα, ο κάθε εφοριακός έχασε σε ετήσια βάση 7.000 ευρώ.
'Οι συνάδελφοι δίνουν τον εαυτό τους και παραπάνω από τον εαυτό τους για να φέρουν έσοδα στο κράτος. Δυστυχώς η δομή των Υπηρεσιών δεν βοηθάει απόλυτα στο να έχουμε μεγαλύτερη απόδοση. Μην ξεχνάμε ότι όταν έχουμε ύφεση έχουμε και μείωση εσόδων. Οι εργαζόμενοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες με έλλειψη προσωπικού, με αντίξοες συνθήκες, ώστε να φέρουν έσοδα στο κράτος. Το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις προσπάθειες, τη συμμετοχή των εφοριακών, τα έσοδα φαίνονται να πηγαίνουν καλύτερα και κοντά στους στόχους του κράτους', ανέφερε ο κ. Μποτζάκης.
ΜΙΑ Δ.Ο.Υ. ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Αναφορικά με το θέμα της οργάνωσης των Υπηρεσιών των Δ.Ο.Υ., οι υπάλληλοι είναι υπέρ της δημιουργίας μιας ισχυρής Δ.Ο.Υ. για όλον τον Νομό. 'Υπάρχει πρόβλημα στη δομή των Υπηρεσιών και η δική μας πρόταση είναι να γίνει οργανωμένη Δ.Ο.Υ. σε κάθε Νομό. Κάποιοι κομματάρχες παλιότερα έκαναν... κοινωνική πολιτική με μια Δ.Ο.Υ. σε κάθε επαρχία και νόμιζαν ότι κάτι γινόταν. Με δυνατές Δ.Ο.Υ. και δυνατό ελεγκτικό κέντρο στην περιφέρεια θα βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο στην απόδοση των εσόδων'.
Ο κ. Μποτζάκης κλήθηκε να σχολιάσει και τις κατηγορίες σε βάρος των εφοριακών ότι είναι από τους πιο ευνοημένους οικονομικά κλάδους του δημοσίου. 'Δεχτήκαμε τεράστια μείωση των αποδοχών μας και θέλω να τη συνδέσω με τη λασπολογία σε βάρος των εφοριακών από τα ΜΜΕ ότι οι εφοριακοί είναι κλέφτες και λωποδύτες. Το 90% των συναδέλφων ζει αποκλειστικά με τον μισθό του, έχει δάνεια, υποχρεώσεις, σπουδάζει παιδιά και βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Παρ’ όλα αυτά υπερβάλλουν για να φέρουν έσοδα στο κράτος. Ηλθε η στιγμή να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια του εφοριακού. Ολοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα μας σε μια δύσκολη περίοδο', ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο ζήτημα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος των εφοριακών Χανίων - Ρεθύμνης, κ. Δασκαλάκης. 'Αυτή η «καραμέλα» έχει περάσει στον κόσμο και νομίζει ότι παίρνουμε τα τεράστια ποσά. Σίγουρα είμαστε λίγο παραπάνω από τον μέσο όρο αλλά όχι ότι είμαστε οι καλοπληρωμένοι ή ότι δεν υπάρχουν υπάλληλοι που αμείβονται περισσότερο από εμάς. Δεν είναι δυνατόν με τη δουλειά που κάνουμε, με την ιδιαίτερη ευαισθησία που πρέπει να έχουμε στα φορολογικά θέματα και το πως αντιμετωπίζουμε τους φορολογικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις, στην εξυπηρέτηση του φορολογούμενου να μην έχουμε ανάλογες αποδοχές', τόνισε.
ΠΕΚ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Οι εφοριακοί τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου στα Χανιά και όχι στο Ηράκλειο, όπου ήδη λειτουργεί εδώ και χρόνια το ΣΔΟΕ. Οπως ανέφερε ο κ. Δασκαλάκης έχει δεσμευτεί ένας χώρος 9,5 στρ. στις Μουρνιές για την κατασκευή κτηρίου, όπου θα φιλοξενεί όλες τις Δ.Ο.Υ. και η θέση των εργαζομένων είναι η άμεση κατασκευή του. 'Θέλουμε έναν χώρο με σύγχρονες υποδομές που να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της Υπηρεσίας σε γραφεία, αρχεία αλλά και να είναι προσβάσιμος για το κοινό', τόνισε ο κ. Δασκαλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου