Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΛΑΦΟΝΗΣΙ Δ.Σ.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ
Ενημέρωση για το Λαφονήσι
21-12-2010

Σε ενημέρωση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου για εκκρεμή ζητήματα της περιοχής του Ιναχωρίου, ανάμεσά τους και το θέμα του Λαφονησίου θα προχωρήσει σήμερα το Δ.Σ. Ιναχωρίου. Στη συνάντηση έχουν κληθεί όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του νέου Δήμου Κισάμου προκειμένου να ενημερωθούν για τα ζητήματα της περιοχής.
'Πρόθεσή μας είναι να ενημερώσουμε τους δημοτικούς συμβούλους για θέματα του Δήμου Ιναχωρίου', ανέφερε ο δήμαρχος Ιναχωρίου, κ. Κώστας Κουκουράκης, o οποίος και σημείωσε πως η ενημέρωση θα αφορά τρεις άξονες κυρίως.
- Τη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρισης Ιναχωρίου. 'Πρόκειται για μια άρτια οργανωμένη και υγιή Δημοτική Επιχείριση. Υλοποιεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» για το οποίο δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα και πάντα πληρώναμε στην ώρα του το προσωπικό, υλοποιεί τη δακοκτονία, που οι εργάτες πληρώνονταν στην ώρα τους και όχι έναν χρόνο μετά και το βασικό η λειτουργία της καντίνας στο Λαφονήσι και η εκμετάλλευση των ομπρελών του Δήμου, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος που παρά τον πόλεμο που δέχθηκε όλα αυτά τα χρόνια από τη διαπλοκή λειτουργεί άψογα. Από 250.000 επισκέπτες που είχαμε δεν υπήρξε στο διαδίκτυο ή σε εφημερίδα κανένα παράπονο'.
- Το θέμα του ΣΧΟΟΑΠ και η υπογραφή από τον γ.γ. της Περιφέρειας Κρήτης για τη δημιουργία λατομείου γύψου.
- Το θέμα της προστασίας της παραλίας του Λαφονησίου και η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη.
Η ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ., στον χώρο του Δημαρχείου Ιναχωρίου.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Την προσπάθεια 'να περάσει όλη η περιοχή του Λαφονησίου στα χέρια μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων' καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΝ σε ανακοίνωσή της.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων: 'Παρακολουθούμε μήνες τώρα την εναγώνια (ή επίμονη) προσπάθεια του γ.γ. Κρήτης και των συναρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφέρειας να αδειοδοτήσουν συγκεκριμένη εταιρεία για τη δημιουργία λατομείου γύψου στην περιοχή Στομίου του Δήμου Ινναχωρίου -κόντρα σε ομόφωνες αποφάσεις φορέων και κατοίκων, όπως του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων- σε χώρο που δεν προβλέπεται στο από μήνες κατατεθειμένο για τελική υπογραφή ΣΧΟΟΑΠ. Εν τέλει, όπως συνηθίζει ο κ. Καρούντζος, λίγες μέρες πριν εγκαταλείψει τη θέση του διορισμένου περιφερειάρχη υπόγραψε -όπως το έπραξε και στο παρελθόν με τα καύσιμα συμφερόντων Μαμιδάκη- την παράνομη αδειοδότηση για τη δημιουργία λατομείου γύψου στην περιοχή. Και επειδή ακριβώς είναι διορισμένος, θεωρούμε ότι το έπραξε ακολουθώντας διατεταγμένη υπηρεσία στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Γιατί βέβαια δεν είναι μόνο η υπογραφή για τη λειτουργία ορυχείου γύψου. Πίσω από τη συγκεκριμένη υπογραφή βρίσκονται τα σχέδια μη υπογραφής του ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου και ο τρόπος που οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής επέλεξαν δημοκρατικά ν’ αναπτυχθεί ο τόπος τους'.
Συνεχίζοντας την ανακοίνωση ο ΣΥΝ υπογραμμίζει πως 'πίσω από την υπογραφή βρίσκονται τα σχέδια για να περάσει όλη η περιοχή του Λαφονησίου στα χέρια μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, που σε αγαστή συνεργασία με γνωστούς πολιτικούς παράγοντες και ΜΜάρχες θα λυμαίνονται την περιοχή. Άλλωστε η ψήφιση νόμου που θα μας περάσει στην εποχή της «Κρήτης Α.Ε.» και του fast track είναι γεγονός.
Οι πολίτες του Νομού Χανίων, που και στο παρελθόν με τις κινητοποιήσεις τους ακύρωσαν ανάλογα σχέδια για το Λαφονήσι και αλλού, δεν δέχονται αυτή την υπογραφή καταδίκης του. Θα ανατρέψουν όλα τα σχέδια περί ιδιωτικοποίησης. Μην ξεχνάμε ότι το Λαφονήσι, σύμφωνα με μελέτες, είναι πρώτος τουριστικός προορισμός για την Κρήτη και συνδέεται άμεσα με την οικονομία του τόπου μας. Το Λαφονήσι είναι εθνικός περιβαλλοντικός θησαυρός, ανήκει σε όλους μας. Θα το υπερασπιστούμε όπως μπορούμε. Στους δρόμους, μέσα στους φορείς που συμμετέχουμε, στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με όσα μέσα διαθέτουμε'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου