Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΥΡΟΥΠΗΤΟΣ


Ο άλλος Κουρουπητός!
14-02-2011

Οποιος θυμάται την κατάσταση της περιοχής του Κουρουπητού λίγα χρόνια πριν, όταν τα απορρίμματα ρίχνονταν ανεξέλεγκτα στην περίφημη χαράδρα και δει πως είναι η εικόνα σήμερα δεν μπορεί παρά να νιώσει ικανοποίηση.
Το πράσινο έχει επανέλθει στη μέχρι πρότινος σεληνιακού τοπίου χαράδρα προσφέροντας μια διαφορετική εικόνα.
Μπορεί τα Χανιά και η Κρήτη να δυσφημίστηκαν για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και η λέξη 'Κουρουπητός' να είναι συνώνυμη του σκουπιδότοπου, ωστόσο, η σημερινή πραγματικότητα έρχεται να δικαιώσει όλους όσοι κατέβαλαν προσπάθειες για να γίνει το εργοστάσιο, να προχωρήσει η ανακύκλωση, να αρχίσει η παραγωγή κόμποστ και να διαμορφωθεί μια νέα πραγματικότητα.
Λίγα πράγματα από όσα έγιναν στα σύγχρονα Χανιά έχουν μείνει για να υπερηφανευόμαστε και σίγουρα η ανάπλαση της παλιάς χαράδρας είναι ένα από αυτά.
Γ.ΚΩΝ.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα.

    Γεννηθηκα και καταγομαι ευρεως απο την περιοχη.Ο Κουρουπητος ειναι το μερος που συνδεεται με εντονες παιδικες μου μνημες...Το γωριζω απο το 1964 προ αρχης ριψεως σκουπιδιων παιδακι ων ..Σου συνιστω να κανεις ενα σημερινο ρεπορταζ για το θεμα και αμα σε αφησουν θα δεις ,οτι λεω και σου γραφωι ειναι περα για περα ακριβες...
    Η φωτο ειναι υπαρκτη και σωστα δειχνει τη σημερινη εικονα...Αλλα...δεν επιτρεπετε η εισοδος στο χωρο (γιατι αραγε?) Αψευδης μαρτυς ειναι τα εντονα συρματοπλεγματα που φαινονται..Παραδιπλα θα δεις τη μεγαλυτερη απατη που εχει συντελεστει με το δηθεν εργοστασιο και πρασινα αλογα..Ενας απεραντος ΧΥΤΑ με "περιποιημενη" η "επιμελημενη" εναποθεση απορρηματων απο ολο τον Νομο Χανιων...με τασεις να ερχισουν να φερνουν και απο το Ρεθυμνο και ισως και απο το Ηρακλειο!!!!! Το πολυδιαφημισμενο και με απειρες φανφαρες στημενο δηθεν εργοστασιο δεν δεχετε ουτε το 1% των προωθουμενων απορρηματων..!!!! Τελικα εκει περα συντελειται αλλο εγκλημα το οποιο δυστυχως ειναι σε βαρος της περιοχης και συνολικα του νομου μας.Θες οι ανεξελεκτες πιστωσεις που εχουν δωθειμεχρι τωρα ,θες τα ισχυρα συμφεροντα που αντιπροσωπευονται εκει ,δεν αφηνουν να βγει στην επιφανεια το μεγα σκανδαλο.Επι του παροντος αυτοι που υποφερουν ειναι οι ντοπιοι που εισπρατουν αναλογα με τη φορα του ανεμου μια ατελειωτη μποχα..Καποια στιγμη ελπιζω να μαθει την αληθεια ο Χανιωτικος λαος και να μπουν τα πραγματα στη θεση των ,γιατι ετσι οπως εχουν δρομολογηθει σημερα τα πραγματα απεχουν πολυ απο το να ειναι "προτυπα" η παραδειγμα προς μιμηση για αλλες περιοχες με αναλογα προβληματα...
    Παντα στη διαθεση σου
    Με εκτιμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή