Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ


ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ
Αντιδράσεις για την κατάργηση της ψήφου
03-02-2011

Εντονη αντίδραση ανάμεσα στους Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Κρήτη προκάλεσε η απόφαση τµήµατος του Συµβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγµατικό το δικαίωµα συµµετοχής των αλλοδαπών στην εκλογική διαδικασία. Η απόφαση βάζει ανάμεσα στους αλλοδαπούς τους Βορειοηπειρώτες αλλά και τους Ποντίους από την πρώην ΕΣΣΔ!
Η επταµελής σύνθεση του Τµήµατος του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγµατικό τον Νόµο 3838/2010 κατ’ εφαρµογή του οποίου αλλοδαποί που διαµένουν στη χώρα µας έλαβαν την ελληνική ιθαγένεια και ακολούθως άσκησαν το εκλογικό δικαίωµα στις εκλογές του περασµένου Νοεµβρίου.
'Δυστυχώς αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα είναι τεράστιο πλήγμα για τους χιλιάδες Ελληνες Βορειοηπειρώτες. Είναι σαν μας λένε ότι δεν είμαστε Ελληνες πολίτες', δηλώνει στα 'Χ.Ν.' ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Δυτικής Κρήτης, κ. Σπύρος Μπόκολος.
Σύμφωνα με τον κ. Μπόκολο από τους 800 περίπου Βορειοηπειρώτες που ζουν στα Χανιά και έχουν καταθέσει τα χαρτιά, την ελληνική υπηκοότητα έχουν πάρει μόλις οι 400 λόγω των γνωστών γραφειοκρατικών προβλημάτων που υπάρχουν. 'Αρκετοί εξ αυτών ψήφισαν στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ άλλοι δεν ψήφισαν επειδή δεν γνώριζαν ότι είχαν το δικαίωμα. Εμείς δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από τα δικαιώματά μας ως Ελληνες πολίτες, δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να μας αντιμετωπίζει ως αλλοδαπούς', σημείωσε ο κ. Μπόκολος. Και ο ίδιος όπως και πολλοί Βορειοηπειρώτες ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα στο θέμα της απόκτησης ελληνικής υπηκοότητας.
'Προσωπικά όπως και πολλοί Βορειοηπειρώτες είχαμε καταθέσει τα χαρτιά για να μας αναγνωριστεί η ελληνική υπηκοότητα το 1999 και τελικά πήρα την υπηκοότητα το 2009. Mε αυτήν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ουσιαστικά επιστρέφουμε πάλι δέκα χρόνια πίσω', τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου