Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΔΙΣΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΔΕΔΙΣΑ
Εξόφληση οφειλών μετά την ψήφιση των προϋπολογισμών
15-02-2011

Την ψήφιση των προϋπολογισμών τους, που προβλέπεται για τα μέσα Μαρτίου, περιμένουν οι Δήμοι του Νομού Χανίων προκειμένου να ανταποκριθούν στις οφειλές τους απέναντι στη ΔΕΔΙΣΑ.
Την ίδια στιγμή ούτε χθες πήραν χρήματα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΔΙΣΑ, που παραμένουν απλήρωτοι σχεδόν από τον Δεκέμβριο, κάτι που αναμένεται σήμερα το πρωί καθώς τα σχετικά εντάλματα θα υπογραφούν από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Τα 'Χ.Ν.' μίλησαν με δημάρχους που εξυπηρετούνται από τη ΔΕΔΙΣΑ αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την εξόφληση των οφειλών τους.
- Δ. ΠΛΑΤΑΝΙΑ: 'Αυτή τη στιγμή οι οφειλές μας ως Δήμος, που προέκυψε από τη συνένωση 4 Δήμων και πήραμε τα χρέη τους, είναι 186.000 ευρώ. Εμείς θα δώσουμε κάποιο ποσό άμεσα, όσο μας επιτρέπεται από τα δωδεκατημόρια', ανέφερε ο δήμαρχος, κ. Γ. Μαλανδράκης. Ο ίδιος σημείωσε πως ο Δήμος θα προχωρήσει στην ψήφιση του προϋπολογισμού του μέχρι τα μέσα Μαρτίου.
- Δ. ΚΙΣΑΜΟΥ: 'Η πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα στην εξόφληση των υποχρεώσεών μας και αυτό θα κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε', δήλωσε ο κ. Γ. Μυλωνάκης, δήμαρχος Κισάμου. Οπως τόνισε περιμένει τα στοιχεία από τους ορκωτούς λογιστές που έχουν μπει στον Δήμο Κισάμου και εκτιμά ότι μέσα στον Μάρτιο, με έτοιμο προϋπολογισμό, η Δημοτική Αρχή θα είναι σε θέση να καλύψει τις υποχρεώσεις της.
- Δ. ΚΑΝΤΑΝΟΥ - ΣΕΛΙΝΟΥ: 'Στο σύστημα της ΔΕΔΙΣΑ υπήρχε μόνο ο τέως Δήμος Καντάνου καθώς Ανατολικό Σέλινο και Πελεκάνος είχαν δική τους Διαδημοτική Επιχείριση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ενημέρωση για οφειλές του τέως Δήμου Καντάνου', ανέφερε ο δήμαρχος, κ. Γ. Δερμιτζάκης.
- Δ. ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ: 'Οφείλουμε ένα ποσό της τάξης των 130.000 ευρώ στη ΔΕΔΙΣΑ, που δεν είναι υπερβολικό. Πιστεύουμε ότι άμεσα θα δώσουμε περίπου 28.000 ευρώ, όσο μας επιτρέπει ο νόμος', σημείωσε ο δήμαρχος, κ. Γρ. Μαρκάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου