Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011
ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΟΥΡΝΕ
ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΕ
Πρώην σχολείο εστία πολιτισμού
21-02-2011
Στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Φουρνέ παραχωρεί ο Δήμος Πλατανιά το παλιό σχολείο του χωριού. Το συγκεκριμένο κτήριο είχε γίνει αντικείμενο αντιπαλότητας ανάμεσα στον Σύλλογο και στον τέως Δήμο Μουσούρων, που ήθελε να δημιουργήσει Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ). Ωστόσο, μετά από τις αντιδράσεις του Συλλόγου και κατοίκων, που ήθελαν ΚΗΦΗ, αλλά όχι σε αυτό το κτήριο, το έργο δεν προχώρησε.
'Λάβαμε μία απόφαση οριστικής διάλυσης της εργολαβίας για το ΚΗΦΗ, έχοντας υπόψη και την επιθυμία του Πολιτιστικού Συλλόγου, τις υπογραφές των κατοίκων και την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου', ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, που έκανε και τη σχετική εισήγηση, κ. Μανώλης Σολιδάκης, συμπληρώνοντας πως 'ακούσαμε τη φωνή του χωριού και των ανθρώπων του Συλλόγου που αξιοποιούν το παλιό σχολείο ήδη για πολλές εκδηλώσεις'.
Από τη μεριά του Πολιτιστικού Συλλόγου 'Θέσπις' η πρόεδρός του, κα Σμαράγδη Φυτουράκη, αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Πλατανιά για την απόφασή του, σημείωσε πως 'υποβάλαμε και πάλι το αίτημά μας για παραχώρηση σε εμάς του παλιού σχολείου καθώς κάτι ανάλογο έκανε και το Τοπικό Συμβούλιο Φουρνέ σε σχετικό του έγγραφο. Το έργο του ΚΗΦΗ είχε βγει εκτός χρονοδιαγράμματος από τις 31/12 οπότε δεν υπήρχε λόγος να μην μας δοθεί. Το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι κ. Μαλανδράκης, Νικηφοράκης, Τσαγκαράκης, Αγοραστάκης, Νταγκουνάκης δέχθηκαν το αίτημά μας. Δεν το δέχθηκε ο τέως δήμαρχος Μουσούρων και νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Αρναντωνάκης και λυπούμαστε διότι ακόμα και τώρα δεν κατάλαβε γιατί οι κάτοικοι συσπειρώθηκαν τόσο πολύ γύρω από τον Πολιτιστικό Σύλλογο για το θέμα του ιατρείου'. Εκτός του κ. Αρναντωνάκη, που καταψήφισε την παραχώρηση, 'παρών' ψήφισαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι.
Στους στόχους του Πολιτιστικού Συλλόγου είναι η συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος αγγλικών για ενηλίκους, που συμμετέχουν 20 άτομα, των μαθημάτων κατασκευής κοσμήματος, των διαλέξεων για την αγροτική παραγωγή και την υγεία, των μαθημάτων χορού και ριζίτικων. 'Πρόσφατα είχαμε μαζέψει τους αλλοδαπούς κατοίκους και συζητήσαμε μαζί τους για θέματα κοινής συνύπαρξης και για να κάνουν μαθήματα ελληνικών τα παιδιά τους που δεν πάνε σχολείο. Θέλουμε επίσης να ενισχύσουμε τη βιβλιοθήκη μας, να βάλουμε υπολογιστές για σύνδεση με το διαδίκτυο, να προχωρήσουμε στη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου καθώς οι χώροι είναι μεγάλοι και μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο', τόνισε η κα Φυτουράκη.
Στον χώρο του παλιού σχολείου λειτουργεί με επιτυχία το περιφερειακό ιατρείο του χωριού.
'Το κτήριο είναι ίσως από τα καλύτερα και πιο καλά συντηρημένα. Είναι πολύ μεγάλο και στατικά στέκεται άριστα. Εχει ανάγκη μόνο ορισμένες μικροεπισκευές και μπορεί να αποτελέσει κέντρο πολιτισμού για το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή', δήλωσε ο κ. Θοδωρής Μαραγκουδάκης, ταμίας του Συλλόγου.
Γ.ΚΩΝ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου