Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΚΝΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΟΥΠΑΣ:
“Οι σημερινές πολιτικές γεννούν ανεργία”
07-02-2011

'Την ανεργία τη γεννά η σημερινή πολιτική'. Αυτό τόνισε, χθες από τα Χανιά, το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, κ. Βαγγέλης Μαρούπας, σε εκδήλωση στο Ε.Β.Ε.Χ. για το εργατικό κίνημα, όπου και παρουσιάσθηκε το βιβλίο του Γ. Μαυρίκου 'Το εργατικό κίνημα 1918 - 1948'.
Οπως ανέφερε ο κ. Μαρούπας, σήμερα στο εργατικό κίνημα συγκρούονται δύο γραμμές. 'Από τη μια η γραμμή του συμβιβασμού, που λέει να κάνουμε θυσίες, να σκύψουμε το κεφάλι σε αυτά που συμβαίνουν και τον εκφράζουν, εκτιμάμε εμείς, οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και από την άλλη υπάρχει η γραμμή της ρήξης με αυτήν την πολιτική, που λέει ότι οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο και πρέπει να τον καρπώνονται και τον εκφράζουν οι ταξικές δυνάμεις, οι κομμουνιστές και αυτοί που συσπειρώνονται μαζί τους στο ΠΑΜΕ'. Ο ομιλητής σημείωσε πως οι παραπάνω είναι οι δύο βασικές γραμμές και ότι από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορες παραλλαγές. 'Υπάρχουν άλλοι που λένε «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» ευθέως και κάποιοι ίσως με υπερεπαναστατικές κορώνες ή ίσως με κηρύγματα ότι θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους ή θα παλέψουμε για ένα ευρωομόλογο, κάτι που λένε και μερίδες του κεφαλαίου για να ξεγελάνε τους εργαζομένους. Η ουσία, όμως, ποια είναι ή θα πας με το κεφάλαιο ή θα πας απέναντί του'.
Αναφορικά με την ανεργία σήμερα το στέλεχος της ΚΝΕ παρατήρησε πως 'το 15% των ποσοστών που ανακοινώνουν δεν ισχύει καθώς είναι πιο μεγάλη, αφού και αυτόν που δουλεύει μια ώρα την εβδομάδα τον μετράνε ως εργαζόμενο. Εμείς σε αυτόν τον άνεργο λέμε ότι πρέπει να παλέψει, διότι μπορούμε με τον πλούτο που έχει η χώρα μας, με το εργατικό της δυναμικό, να έχουμε όλοι δουλειά. Με μια άλλη, όμως, οικονομία, με μια οικονομία που τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα τα έχει ο λαός, θα είναι κοινωνικοποιημένα και με κεντρικό σχεδιασμό'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου