Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ανοιχτά μέτωπα
04-02-2011

Δεκάδες είναι τα ανοιχτά μέτωπα για τους εκπαιδευτικούς, όπως διεφάνη και στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων και για τα οποία θα δρομολογηθούν εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα.
'Δυστυχώς, πολύ φοβόμαστε ότι θα περάσουμε σε συγχώνευση σχολείων της επαρχίας στα Χανιά αλλά και αλλού που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μαράζωση των τοπικών κοινωνιών', ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κ. Παύλος Κοτσιφάκης. Αλλα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς είναι η μείωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, το νέο μισθολόγιο που θα φέρει νέες μειώσεις μισθών αλλά και ο στόχος του Υπουργείου για το 'νέο σχολείο'. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κοτσιφάκης 'αυτό που ονομάζεται νέο σχολείο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, όπως εμφανίζεται στα σχέδια της Επιτροπής που το εκπονεί. Είναι ένα σχολείο που θα φουντώσει ακόμα περισσότερο τα φροντιστήρια'.
Οι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν 24ωρη απεργία μια μέρα πριν την πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Ωστόσο, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν από κοινού με τους γιατρούς, τους δασκάλους και τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες σε πανελλαδική απεργία στις αρχές Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου