Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΡΙΣΗΣ




Η κρίση φέρνει προσφορές
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
18-02-2011

Των ΕΛΕΝΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑ
Μειωμένες τιμές στον καφέ; Προσφορές σε ρούχα αλλά και στο delivery; Ευκαιρίες ακόμα και για το κομμωτήριο ή για τη νυκτερινή έξοδο; Δεν είναι λίγα τα καταστήματα στα Χανιά που, εν μέσω κρίσης, έκριναν σωστό να προχωρήσουν σε διαφόρων ειδών προσφορές προκειμένου όχι μόνο να μην χάσουν πελατεία αλλά και να την αυξήσουν όσο μπορούν. Tα 'Χανιώτικα νέα' σε πρώτη φάση απευθύνθηκαν σε μια σειρά από επαγγελματίες που έχουν ανακοινώσει καλύτερες τιμές παρουσιάζοντας τις προσφορές της... κρίσης.

Φθηνή πίτσα για τρίτεκνους - φοιτητές

'Κακά τα ψέματα το ντελίβερι έχει πέσει πάρα πολύ, ο κόσμος μαγειρεύει πλέον στο σπίτι του. Προσωπικά πάντα κάναμε προσφjavascript:void(0)ορές αλλά αυτήν την εποχή τις έχουμε αυξήσει και βλέπουμε ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται'.
Αυτό δηλώνει ο κ. Γιώργος Κουγιαντάκης συνιδιοκτήτης της πιτσαρίας Capriccioza και της ψησταριάς Ρούμελη στα Δικαστήρια. Η κρίση έχει χτυπήσει σημαντικά τον χώρο της εστίασης. Ενδεικτικά, σε ό,τι αφορά τις προσφορές για το κατάστημά του ο κ. Κουγιαντάκης αρχίζει να μας τις απαριθμεί: 'Καταρχήν το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω μειώσει τις τιμές κατά 10%, 15% και 20% σε όλα τα προϊόντα χωρίς να κατεβάσω την ποιότητα. Την πίτσα, ειδικά την πίτσα - γίγας, από 15 ευρώ την κατέβασα στα 12, δηλαδή -30%. Στις δύο πίτσες, επίσης, τη μια την έδινα σε μισή τιμή και τώρα κατέβασα και την τιμή. Η σπέσιαλ έχει 8 ευρώ από 9,30 και η δεύτερη πίτσα 4 ευρώ. Με 12 ευρώ δηλαδή τρως δύο πίτσες και αυτή η προσφορά πραγματικά αρέσει πολύ στον κόσμο και συνεχώς παραγγέλνει. Επίσης, η καινούργια προσφορά είναι το 10% στους τρίτεκνους, 10% για τους φοιτητές, 15% έκπτωση για τις online παραγγελίες. Επίσης, σε κάθε παραγγελία των 20 ευρώ δίνω 1,5 λίτρο αναψυκτικό 'Γεράνι' για να βοηθήσουμε την τοπική μας βιομηχανία, ενώ σε ένα ολόκληρο κοτόπουλο μια μπύρα. Στο δε κοτόπουλο έχω κατεβάσει την τιμή'.
Και αυτός ο επαγγελματίας συστήνει στους συναδέλφους του ανεξαρτήτως κλάδου να προχωρήσουν σε προσφορές προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους.

Καφές σε τιμή ευκαιρίας!
'Δίνουμε πολύ φθηνά τον καφέ διότι και με τους μισθούς χαμηλά και τις περικοπές ο κόσμος υπολογίζει πλέον ακόμα και τα λίγα ευρώ που έδινε μέχρι σήμερα για μια καθημερινή ανάγκη, όπως είναι ο καφές', μας δηλώνει ο Στέλιος Ζαχαριουδάκης, ιδιοκτήτης του καφέ - μπαρ 'Μαύρο - Ασπρο' στην οδό Περίδου, στο κέντρο των Χανίων.
Ο ίδιος τονίζει πως 'χάρη στις προσφορές έχω κρατήσει την πελατεία μου. Βέβαια το κόστος για το μαγαζί είναι μεγάλο αλλά με την αυξημένη κατανάλωση έρχεται και το κέρδος'. Ενδεικτικά μας σημειώνει πως δίνει ντελίβερι 1 ευρώ όλους τους καφέδες για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, το Ταχυδρομείο, την Πυροσβεστική. Οσον αφορά τις άλλες τιμές ο φρέντο έχει 1,40, ο ελληνικός 1,20, η σοκολάτα και ο γαλλικός 1,50, η ίδια τιμή και για τον φυσικό χυμό πορτοκάλι. Για τα βράδυα της Πέμπτης και της Παρασκευής το μπουκάλι το ποτό προσφέρεται στην τιμή των 45 ευρώ αντί των 60.
'Κακά τα ψέματα, ο κόσμος ζορίζεται και πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε, ώστε να κινηθεί η αγορά χωρίς να πιέζουμε τον πελάτη. Μέχρι στιγμής, πάντως, εμείς κρατάμε τους πελάτες μας, που είναι ευχαριστημένοι με τις τιμές και την ποιότητά μας και το τελευταίο διάστημα τους έχουμε αυξήσει κιόλας', καταλήγει ο κ. Ζαχαριουδάκης.

Προσφορές και στο κομμωτήριο...


'Οι καιροί είναι δύσκολοι και θεωρήσαμε σωστό ως κατάστημα να κάνουμε κάποιες καλύτερες τιμές για τους πελάτες μας και όχι μόνο', εξηγεί η κα Μαρία Φουντουλάκη ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου 'Αποψη' στην οδό Ζυμβρακάκηδων.
Και ο χώρος της ομορφιάς δεν έμεινε έξω από τις προσφορές προκειμένου να τονωθεί η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή. 'Η προσφορά μας αφορά τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που μπορούν να εξυπηρετηθούν σε πάρα πολύ φτηνές τιμές -30% κάθε Πέμπτη στο ωράριό μας, από 9 έως 4 το απόγευμα. Επίσης, προσφέρουμε -20% σε φοιτητές και μαθητές για όλες τις ημέρες της εβδομάδας, ενώ έχουμε και ένα πακέτο προσφορών για τα χτενίσματα γυναικών, τα οποία γίνονται μετά από συνενόηση με τους πελάτες', αναφέρει η κα Φουντουλάκη. Μέχρι στιγμής τα σχόλια που αποκομίζει για την πρωτοβουλία της 'είναι πολύ θετικά, υπάρχει ενδιαφέρον και έχουμε κερδίσει καινούργια πελατεία, αφού βλέπει ότι οι προσφορές είναι συμφέρουσες. Το κομμωτήριο ακόμα και σε εποχές κρίσης και δύσκολες είναι απαραίτητο γιατί τονώνει την ψυχολογία', αναφέρει η ιδιοκτήτρια.
Μάλιστα, απευθυνόμενη στο καταναλωτικό κοινό των Χανίων το καλεί 'να εμπιστεύεται τα κομμωτήρια για την εξυπηρέτησή τους και όχι τους περιπλανώμενους ψαλιδοφόρους, τους παράνομους δηλαδή'.

Ενα παντελόνι συν ένα δώρο!
Η κρίση απ’΄ ό,τι φαίνεται κάνει και το εμπόριο πιο ευέλικτο. 1 + 1 τζιν με είκοσι ευρώ! Αυτή την προσφορά εφαρμόζει το κατάστημα της γνωστής αλυσίδας BSB και στα Χανιά προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.
Η προσφορά ισχύει για τζιν παντελόνια BSB της περασμένης σεζόν και έχει ως εξής: Αγοράζοντας ένα παντελόνι αξίας είκοσι ευρώ η εταιρεία κάνει δώρο στον πελάτη ένα ακόμη της ίδιας αξίας.
'Ουσιαστικά, ο καταναλωτής παίρνει δύο τζιν στην τιμή των είκοσι ευρώ. Η προσφορά εφαρμόζεται από την πρώτη του Φλεβάρη και θα ισχύει μέχρι το τέλος των εκπτώσεων', μας λέει η υπεύθυνη του καταστήματος στην Τσουδερών κα Δήμητρα Τζινευράκη.
Η ίδια επισημαίνει ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται έτσι ώστε η επιχείρηση 'να μπορέσει να πουλήσει τα προϊόντα που είναι περασμένης σεζόν αλλά και για να προσελκύσει περισσότερο κόσμο. Είναι καλύτερα να τα δώσουμε στους πελάτες μας σε αυτές τις χαμηλές τιμές παρά να μένουν φυλαγμένα ή να πάνε κάπου αλλού. Εν μέσω της κρίσης είναι μια ενέργεια που βοηθά και το εμπόριο αλλά και τους καταναλωτές'.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη του καταστήματος η ανταπόκριση είναι αρκετά αυξημένη διότι 'η είδηση διαδίδεται «στόμα με στόμα» και έτσι η ροή των καταναλωτών είναι συνεχόμενη'. Στο ίδιο κατάστημα, εκτός από τις προσφορές σε επώνυμα ρούχα ο καταναλωτής συναντά μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά ρούχα σε πολύ προσιτές τιμές με εκπτώσεις που φτάνουν έως το 70%, ενώ θα βρει παντελόνια ακόμη και με πέντε ευρώ! Η προσφορά αφορά casual παντελόνια από προηγούμενες σεζόν στην αξία των πέντε ευρώ έκαστο.

Γκουρμέ γεύμα -50%

Γκουρμέ πιάτα με έκπτωση 50% προσφέρει το Sea U, restaurant-bar στην παραλία του Κουμ Καπί.
'Είναι η τέταρτη εβδομάδα που ισχύει η προσφορά και θα συνεχισθεί για όσο χρειαστεί ίσως και μέχρι το καλοκαίρι', μας λέει εκ των υπευθύνων του καταστήματος κ. Κώστας Ντουμπαναράκης.
Ο ίδιος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το γνωστό κατάστημα προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια εξηγεί 'είναι οι απαιτήσεις της εποχής τέτοιες που πρέπει να προσαρμοζόμαστε με τις ανάγκες του κόσμου. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να διατηρήσουμε την ποιότητα στο μενού μας και να κάνουμε έκπτωση μόνο στην τιμή κατά 50% από τις 2 μέχρι τις 6 το απόγευμα καθημερινά, δηλαδή τις ώρες που ο κόσμος γευματίζει'.
Σύμφωνα με τον κ. Ντουμπαναράκη μέχρι στιγμής οι πελάτες ανταποκρίνονται πολύ θετικά στην προσφορά του καταστήματος και ήδη η κίνηση έχει σημειώσει αύξηση κατά 50%. 'Ο κόσμος μπορεί να δυσκολεύεται αλλά εάν του προσφέρεις ποιοτικό προϊόν σε πιο προσιτή τιμή, θα το αναγνωρίσει και θα το επιβραβεύσει. Ετσι η κίνηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα και πολλοί φοιτητές, επιχειρηματίες αλλά και απλός κόσμος επιλέγουν να γευματίσουν εδώ', επισημαίνει.
Και προσθέτει ότι : 'Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την έξοδο και τη διασκέδαση του κόσμου που δε βγαίνει πια τόσο συχνά και δεν καταναλώνει το ίδιο. Ομως, οι πελάτες μπορούν να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα αρκεί και οι επιχειρηματίες να στηρίξουν τον κόσμο. Και αυτή την εποχή ο κόσμος χρειάζεται στήριξη. Είναι μια σχέση που λειτουργεί αμφίδρομα'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου