Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΟΤΟΚΟΥΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ


ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Συζήτηση για τα προβλήματα της οδού Θεοτοκοπούλου
18-02-2011

Θέσεις στάθμευσης για Ι.Χ. και λεωφορεία, φωτισμός, συντήρηση πλακόστρωτου, μπάρες, πρόσβαση των ΑμεΑ στην οδό Ζαμπελίου είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και επαγγελματίες της οδού Θεοτοκοπούλου, στη δυτική είσοδο της παλιάς πόλης των Χανίων.
Ολοι μαζί, χθες το βράδυ, συναντήθηκαν σε καφενείο της πόλης προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα, να αναζητήσουν λύσεις και να διατυπώσουν τα σχετικά αιτήματα στις αρμόδιες Αρχές.
'Εμείς, οι κάτοικοι εδώ, αν και έφτιαξε ο Δήμος χώρο στάθμευσης, ειδικά τους θερινούς μήνες, δεν βρίσκουμε ποτέ χώρο. Το είπαμε στον προηγούμενο Δήμο, προτείναμε να μας βάλουν μπάρες, όμως, παρά το ότι είπαν ναι, ναι θα το κάνουν, δεν το υλοποίησαν. Επίσης, υπάρχει και ένα θέμα τα βράδια· διάφοροι σπάνε εδώ τζάμια, γλάστρες. Αυτά γενικά είναι τα προβλήματα. Πιστεύω ότι η παλιά πολη είναι παραμελημένη', δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Αντώνης Ιντζές, κάτοικος της περιοχής. Ο κ. Ε. Μαργιολάκης, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Θεοτοκοπούλου, εδώ και 30 χρόνια, με ξενοδοχείο και τουριστικό γραφείο, σημείωσε πως η εικόνα της εισόδου της παλιάς πόλης με τους κάδους δεν είναι η καλύτερη. 'Υπάρχει τρόπος οι κάδοι να μπουν σε κάποιο οικόπεδο, σε χώρο του Δήμου, ώστε να μην φαίνονται. Επίσης, η εξεύρεση χώρου στάθμευσης και για τα αυτοκίνητα εφοδιασμού αλλά και για αυτούς που θέλουν να πάνε στα ξενοδοχεία είναι απαραίτητη', ανέφερε, συμπληρώνοντας πως η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να δώσει έμφαση στο θέμα της πυροπροστασίας του τμήματος αυτού της παλιάς πόλης, στο οποίο δεν υπάρχουν πυροσβεστικοί κρουνοί. Τέλος, ο κ. Θ. Γαλανόπουλος, τόνισε την ανάγκη συνεννόησης και σύμπραξης καταστηματαρχών και κατοίκων προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα. Επίσης, σημείωσε πως υπάρχει αρκετή ηχορρύπανση, που αντιμετωπίζεται με διπλά τζάμια, ενώ ζήτησε να μπορούν να περνάνε από τον δρόμο αυτοκίνητα κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου