Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Αλλαγές στην κατάθεση του μηχανογραφικού
ΑΕΣ | 12-02-2011

Την προσοχή μαθητών, αποφοίτων και γονέων, σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις - δηλώσεις για συμμετοχή στις πανελλήνιες εξετάσεις, εφιστά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Και αυτό διότι φέτος υπάρχουν πολλές αλλαγές, τις οποίες είναι καλό να γνωρίζουν οι διαγωνιζόμενοι.
Ειδικότερα ο κ. Δημήτρης Γαλανάκης, προϊστάμενος του γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, σημείωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, πως 'θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή μαθητών και υποψηφίων ότι από 10 έως 25 Φεβρουαρίου γίνονται οι αιτήσεις - δηλώσεις για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι μαθητές έχουν ενημερωθεί, οι διευθυντές και κάποιοι καθηγητές έχουν αναλάβει να κάνουν την ενημέρωση. Αν κάποιος μαθητής απουσίαζε ή ήταν άρρωστος το διάστημα αυτό θα πρέπει να βρει τον διευθυντή και να ενημερωθεί για τις διαδικασίες που πρέπει να κάνει, για την αίτηση που θα παραλάβει και θα πρέπει να την καταθέσει'.
Ειδική μνεία έκανε ο κ. Γαλανάκης για τους ενδιαφερόμενους για Στρατιωτικές, Αστυνομικές Σχολές και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. 'Πρέπει να υποβάλλουν και κάποια χαρτιά μόνοι τους αργότερα, όταν θα γίνει η προκήρυξη για κάθε μια από αυτές τις Σχολές. Αν το χάσουν αυτό δεν θα μπορούν να δηλώσουν τη Σχολή που επιθυμούν. Η δήλωση είναι δεσμευτική. Για τα ΤΕΦΑΑ (Γυμναστική Ακαδημία) έρχονται στο σχολείο έγγραφα για το τι θα κάνουν τα παιδιά και που θα πρέπει να δώσουν τα αγωνίσματα', ανέφερε.
Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τις αλλαγές που αφορούν την επαγγελματική εκπαίδευση περιέγραψε ο κ. Γιώργος Ανδρεαδάκης, προϊστάμενος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στα Χανιά. 'Για τους μαθητές και αποφοίτους των Επαγγελματικών Σχολείων θέλω να πω ότι από φέτος έχουμε κάποιες αλλαγές σημαντικές και θα πρέπει -ιδίως οι απόφοιτοι- να το προσέξουν ιδιαίτερα. Μέχρι πρότινος την αίτηση - δήλωση του εξεταζόμενου την υπέβαλαν μαζί με τα μηχανογραφικά τους τον Μάρτιο. Από φέτος από τις 10 έως τις 25 Φεβρουαρίου και αυτοί θα πρέπει να πάνε στο κοντινότερο ΕΠΑ.Λ και να υποβάλλουν την αίτηση - δήλωση του εξεταζόμενου. Το μηχανογραφικό πλέον για τους μαθητές αυτούς και τους αποφοίτους θα υποβάλλεται στα σχολεία τους την περίοδο που υποβάλλουν και οι μαθητές των Γενικών Λυκείων. Ιδιαίτερα οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ που έχουν στο μυαλό τους ότι τον Μάρτιο θα υποβάλλουν την αίτηση στο μηχανογραφικό πρέπει να έλθουν τώρα από τις 10 έως τις 25 Φεβρουαρίου', ανέφερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου