Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010


ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ (περιφερειάρχης Κρήτης)
«Περιφέρεια - πρότυπο η κρήτη»

«Από σήµερα κιόλας σηκώνουµε τα µανίκια και δουλεύουµε µε πάθος για την Κρήτη. Ο στόχος µας είναι το νησί µας να γίνει πρώτη δύναµη, πρωταγωνιστής των εξελίξεων» λέει στα «ΝΕΑ» ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Μετά το ολονύχτιο θρίλερ της εκλογής του από την πρώτη Κυριακή, ο κ. Αρναουτάκης εκτιµάότι το πρόγραµµα του συνδυασµού του και ηαναπτυξιακή του πρόταση για την Κρήτη ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες της επιτυχίας του.

«Ο κρητικός λαός πίστεψε στο πρόγραµµά µας γιατί κατάλαβε πως αυτό που µας ενδιαφέρει είναι µια Κρήτη µε ισόρροπη ανάπτυξη, µια Κρήτη που θα αποτελέσει περιφέρεια - πρότυπο όχι µόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Οι πολίτες της Κρήτης έδωσαν από την πρώτη Κυριακή ψήφο εµπιστοσύνης στο όραµά µας και όλοι εµείς θα αγωνιστούµε µε όλες µας τις δυνάµεις για να φανούµε αντάξιοι της εµπιστοσύνης τους» τονίζει στα ΝΕΑ ο κ. Αρναουτάκης. Να σηµειωθεί ότι ο κ. Αρναουτάκης διετέλεσε επιτυχώς δήµαρχος Αρχάνων. Στη συνέχεια θήτευσε στο Ευρωκοινοβούλιο. Επέστρεψε και εξελέγη βουλευτής, υπηρέτησε στο υπουργείο Εσωτερικώνως υφυπουργός και από χθες είναι ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης της Κρήτης. Στόχος του, όπως είπε χθες στα «ΝΕΑ», είναι «χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές να αρχίσουµε τη συνεργασία µε όλους τους φορείς του νησιού ώστε από την πρώτη του χρόνου ο νέος θεσµός να λειτουργήσει προς όφελος των Κρητικών, χωρίς ούτε µία µέρα να πάει χαµένη, για την ανάπτυξη και την ευηµερία του τόπου µας. Ηρθε η ώρα να ανατρέψουµε νοοτροπίες και πολιτικές που µας κρατούν στο περιθώριο. Με µεθοδικότητα, µε σωστό σχεδιασµό, µέσα από ανοικτές συλλογικές διαδικασίες, µε τον απαιτούµενο προγραµµατισµό, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα χρηµατοδότησης, επενδύοντας στις ισχυρές δυνάµεις που ο τόπος αυτός διαθέτει».

Σχετικά µε τις αντιδράσεις που είχαν διατυπωθεί τόσο στο Ηράκλειο όσοκαι στα Χανιά όταν είχαν ανακοινωθεί τα ονόµατα τουσυνδυασµού του ο κ.Αρναουτάκης σχολιάζει: «Πάντα όταν υπάρχουν επιλογές για κάποιες θέσεις ευθύνης υπάρχουνκαι εκείνοι που µένουν δυσαρεστηµένοι. Είναιθεµιτές και αναµενόµενες οιαντιδράσεις, όπως καιη πίκρα που µπορεί να νιώθουν κάποιοι.

Αποδείξαµε όµως από τη µάχη που δώσαµε πως στην κρίσιµη ώρα είµαστε ενωµένοι, δυνατοί και όλοι µαζί παλεύουµε για τον κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από την πρόοδο του τόπου µας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου