Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010


ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο
18-11-2010

Εορτασμός και σύνδεση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με το σήμερα στην επετειακή συγκέντρωση και πορεία, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στα Χανιά. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις με τα συνθήματα που κυριαρχούσαν να στρέφονται ενάντια στο ΔΝΤ και στα δύο μεγάλα κόμματα.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Φοιτητές, ενήλικοι αλλά και πάρα πολλοί μαθητές βρέθηκαν σε κάθε σημείο της πλατείας. Εκπρόσωποι Σωματείων, Οργανώσεων, Συλλόγων και κομμάτων χαιρέτησαν τη συγκέντρωση και στις 8 μ.μ. ξεκίνησε η πορεία.
'Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη λαϊκή', 'Κάτω η χούντα Ε.Ε. και ΔΝΤ, ο μόνος δρόμος είναι η πάλη του λαού', 'Ο Τεμπονέρας ζει με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί', 'Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί' ήταν ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν από τους διαδηλωτές.
Στην κεφαλή της πορείας, που διαδήλωσε στο κέντρο της πόλης, βρισκόταν το μπλοκ των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, ακολουθούσε αυτό του Συλλόγου Δασκάλων, της ΕΛΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, του Στεκιού Μεταναστών, του ΚΚΕ (μ-λ), μαθητών, των αναρχικών κ.ά.
Οι διαδηλωτές διαμέσου της οδού Α. Παπανδρέου έφτασαν στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, όπου και κατατέθηκαν στεφάνια και λουλούδια από ορισμένους εκ των φορέων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου