Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ


ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ
Εργα εντυπωσιασμού;
03-11-2010

Κατηγορίες για 'έργα εντυπωσιασμού', λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, επέρριψαν καταστηματάρχες του ενετικού λιμανιού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων. Πρόκειται για το έργο αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα στο τμήμα της Aκτής Κουντουριώτη στο παλιό λιμάνι, από το Φιρκά ως την είσοδο του Ναυτικού Μουσείου, που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα.
Από τη μεριά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου γίνεται λόγος για προγραμματισμένο έργο, που γίνεται αυτήν την εποχή με τη σύμφωνη γνώμη των καταστηματαρχών.
'Αυτό το έργο ήταν προγραμματισμένο να γίνει πέρυσι. Για μένα είναι πεταμένα λεφτά και το ξέρει ο καθένας, γιατί θα ’πρεπε να γίνει πλακόστρωση και όχι αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα. Τώρα τι προγραμματισμένο έργο είναι αυτό που γίνεται δυο - τρεις ημέρες πριν τις εκλογές δεν μπορώ να καταλάβω', ανέφερε ο κ. Αντώνης Καμηλάκης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμανιού και υποψήφιος με τον κ. Μανώλη Σκουλάκη.
Ερωτηθείς για το αν οι καταγγελίες από πλευράς των επαγγελματιών έχουν να κάνουν με την προεκλογική περίοδο, που φτάνει στο τέλος της, ο κ. Καμηλάκης απάντησε πως 'o καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Δεν μιλάμε για πλακόστρωση αλλά για αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα που θα μπορούσε να γίνει τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο. Ολο το καλοκαίρι σκόνταφταν οι άνθρωποι και έπεφταν και έρχεται λίγο πριν τις εκλογές για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Είναι κίνηση εντυπωσιασμού για να δείξουν ότι κάτι έκαναν πριν τις εκλογές στο λιμάνι'.
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
'Ο κ. Καμηλάκης καλά θα κάνει να ενημερωθεί πρώτα από τους συναδέλφους του πριν καταγγείλλει', ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Αρης Παπαδογιάννης. Ο ίδιος επεσήμανε πως το 'έργο το συγκεκριμένο είχε δημοπρατηθεί τον Ιούνιο και είχαμε συμφωνήσει τότε με τους καταστηματάρχες να μην κάνουμε τις εργασίες, επειδή ήμασταν στην τουριστική περίοδο. Δεν ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο γιατί υπήρχε ακόμα τουρισμός και κόσμος πολύς στο λιμάνι. Εδώ δεν εγκαινιάσαμε έργα όπως το Νεώριο Moro και άλλα πολλά για να μην μας πουν το οτιδήποτε και θα εκμεταλλευόμασταν πολιτικά την αντικατάσταση του ασφάλτου;'.
Μέχρι την Παρασκευή οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με την εκτίμηση του Λιμενικού Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου