Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΧΑΝΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ


ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Ιδρύεται κοινωνικό παντοπωλείο
20-11-2010

Τις βάσεις για τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου στα όρια της πόλης των Χανίων έχει βάλει ο Δήμος Χανίων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Βαγγέλης Σαματάς, επεσήμανε μιλώντας στα 'Χ.Ν.', ότι η προσπάθεια βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης και μένει στη νέα Δημοτική Αρχή να τη στηρίξει και να την υλοποιήσει.
'Εχουμε προχωρήσει το θέμα της δημιουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου και είναι θέμα ημερών να λειτουργήσει. Είχαμε πολύ μεγάλες δυσκολίες και κυρίως σε ό,τι αφορά τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας. Καμία δεν απάντησε θετικά σε αυτό, ενώ αντίθετα μόνο μια τοπική επιχείρηση ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, είναι το ΙΝΚΑ', ανέφερε ο κ. Σαματάς.
Ο ίδιος επεσήμανε πως ο χώρος για τη στέγαση του κοινωνικού παντοπωλείου έχει βρεθεί και είναι ένα οίκημα ιδιοκτησίας του Δημοτικού Γηροκομείου στη Νέα Χώρα. 'Είναι χώρος κατάλληλος και προσβάσιμος και αν θέλει η νέα Δημοτική Αρχή θα μπορέσει να λειτουργήσει το κοινωνικό παντοπωλείο εκεί', ανέφερε. Σημειώνεται ότι το μοναδικό κοινωνικό παντοπωλείο που λειτουργεί στα Χανιά είναι αυτό του Δήμου Νέας Κυδωνίας, που εξυπηρετεί 50 άπορες οικογένειες της περιοχής.
Παράλληλα, ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΔΗΚΟΙΠ αποφάσισε και φέτος να ενισχύσει τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες με 200 τροφοεπιταγές των 30 ευρώ. 'Αποφασίσαμε να βοηθήσουμε και φέτος τους συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκείας και εθνικότητας με όλες μας τις δυνάμεις. Θα δώσουμε 200 τροφοεπιταγές. Εχω ζητήσει ραντεβού με κάποιους μεγαλοεπιχειρηματίες της πόλη μας έτσι ώστε να βοηθήσουν όπως μπορούν. Γίνεται μεγάλη δουλειά εδώ και αρκετούς μήνες για το θέμα αυτό και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την εκκλησία. Από κοινού θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες όλοι, ώστε να δοθούν λύσεις στον σημαντικό αυτό τομέα', κατέληξε ο κ. Σαματάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου