Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΧΑΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ


ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Επεισόδια και συλλήψεις
19-11-2010

Επεισόδια και συλλήψεις χθες στα Χανιά σε πορεία αναρχικών στο κέντρο της πόλης. Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πρόσφατο θάνατο νεαρού σε τροχαίο μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς στην περιοχή των Δικαστηρίων.
Οι συγκεντρωμένοι -περίπου 100 άτομα- λίγο πριν τις 7 μ.μ., κατέβηκαν στον δρόμο και ξεκίνησαν πορεία. Διαμέσου της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου κινήθηκαν προς την περιοχή των Δικαστηρίων φωνάζοντας συνθήματα εναντίων της Αστυνομίας, των ΜΜΕ, των δικαστικών κ.ά. Στη συμβολή των οδών Παλαμά και Ελ. Βενιζέλου έβαλαν φωτιά σε καλαθάκι απορριμμάτων του Δήμου.
Στη συνέχεια ανέβηκαν την Πολυχρονίδη και παίρνοντας τη Δημητρακάκη έφτασαν στο σημείο, όπου είχε συμβεί το τραγικό ατύχημα με τον νεαρό. Eκεί φώναξαν συνθήματα και κινήθηκαν προς την οδό Γιαμπουδάκη.
Καθόλη τη διάρκεια της πορείας πίσω από τους διαδηλωτές και στα γύρω στενά βρίσκονταν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις με εξάρτυση ΜΑΤ και πολύ μεγάλος αριθμός αντρών της Αστυνομίας με πολιτικά. Φτάνοντας στο ύψος της Νομαρχίας, οι αναρχικοί κατέβηκαν προς την πλατεία Δικαστηρίων.
Μπροστά στο οβελιστήριο 'Ρούμελη' άρχισαν να πετούν πέτρες και τρεις φωτοβολίδες προς τη μεριά των αστυνομικών που βρίσκονταν απέναντι (μπροστά στο καφενείο των Δικαστηρίων). Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν τους νεαρούς που κατευθύνθηκαν προς την οδό Δημοκρατίας.
Στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Δημοκρατίας τοποθέτησαν δυο κάδους στη μέση του δρόμου και τους έβαλαν φωτιά. Σε αυτό το σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν δυναμικά και κυνήγησαν τους διαδηλωτές. Κοντά στο 'Δεσποτικό' άντρες της Ασφάλειας συνέλαβαν δύο άτομα, στα οποία φόρεσαν χειροπέδες και τους απομάκρυναν με κλούβα. Οι διαδηλωτές κατέβηκαν την Κοραή περνώντας μπροστά από τα σχολεία και στη συνέχεια έφτασαν στην Αγορά ακολουθούμενοι συνεχώς από την Αστυνομία. Εκεί άρχισαν να διαλύονται κατευθυνόμενοι οι περισσότεροι προς την περιοχή της Σπλάντζιας.
Πέραν από τους κάδους δεν αναφέρθηκαν ζημιές. Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρέμενε σε επιφυλακή στο κέντρο των Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου