Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

GREEN TEEN FESTIVAL 2



ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ GREEN TEEN FESTIVAL

Διήμερο συνειδητοποίησης για το περιβάλλον




"Η συμμετοχή του κόσμου, νέων και μεγαλύτερων, τόσο στους καθαρισμούς όσο και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις ήταν πολύ μεγάλη και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα". Με αυτά τα λόγια οι νέοι διοργανωτές του Green Teen Festival, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη συμμετοχή στο διήμερο φεστιβάλ συνειδητοποίησης πάνω σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας.
Σημαντική ήταν η παρουσία του κόσμου τόσο στους καθαρισμούς που έγιναν στην περιοχή του φάρου και του πάρκου ειρήνης και φιλίας, στα περίπτερα με ενημερωτικά θέματα για το περιβάλλον, αλλά και στο συναυλιακό πρόγραμμα. "Για μας είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο χώρος της συναυλίας κρατήθηκε καθαρός και ο κάδος της ανακύκλωσης γέμισε. Στον καθαρισμό είχαμε και τη συμμετοχή ατόμων που δεν άνηκαν στην ομάδα αλλά έδωσαν το παρών γιατί είχαν ενημερωθεί από τη διαφήμιση, τις εφημερίδες, την τηλεόραση" αναφέρει ο
Στέλιος Γναφάκης, ενώ η Χρυσούλα Παντελίδη συμπληρώνει πως " τα παιδιά που βρέθηκαν στο φεστιβάλ ενθουσιάστηκαν για την πρωτοβουλία. Αλλά και μεγάλοι άνθρωποι που ήλθαν στα περίπτερα και ήθελα να ενημερωθούν για το περιβάλλον, καθώς είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολεί όλους".
Ενα άλλο μέλος της Green Teen η
Σοφία Αγγελάκη τονίζει πως "ευχή και ελπίδα μας είναι οι εκδηλώσεις να συνεχιστούν και να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι γιατί το περιβάλλον θα πρέπει να είναι η πρώτη πρωτεραιότητα για όλους μας, ένας στόχος ζωής. "
Στους επόμενους στόχους της Green Teen, πέρα από τη συνέχιση και καθιέρωση του φεστιβάλ είναι να προχωρήσουν σε ακτιβίστικες δράσεις για μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα όπως η σωτηρία της λίμνης της Αγιάς, το θέμα των λυμμάτων που ρίχνοται ανεξέλεγκτα στη θάλασσα, την κακοποίηση ζώων κα.
"Ενας από τους λόγους που γίνεται το φεστιβάλ είναι για να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το περιβάλλον είναι προσωπική μας υπόθεση" καταλήγει η Μαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου