Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010




ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

"Παράδεισος" των παραδοσιακών προϊόντων



Τα είδη διατροφής και τα παραδοσιακά καλλιτεχνήματα αποτελούν τα πιο δημοφιλή εκθέματα και του φετινού "Αγροτικού Αυγούστου" που συνεχίζεται στο παλιό Τελωνείο. Κάνοντας μια μικρή περιήγηση στα περίπτερα, μιλάμε με τους επαγγελματίες για τα προϊόντα και την έκθεση.
ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
"Λειτουργούμε από το 1980 ως τυροκομική επιχείρηση με γάλα από τον Αποκόρωνα και τα Κεραμειά. Στο περίπτερο μας ο επισκέπτης θα βρει ότι τυροκομικό παράγει ο Ν. Χανίων . Aθότυρο , γραβιέρα , κεφαλοτύρι, μηζύθρα, στάκα κα. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει και να προτιμήσει τα Χανιώτικα προϊόντα ειδικά τα τυροκομικά έχουν βραβευτεί επανειλημμένως" αναφέρει ο κ. Βαγγέλης Κωστάκης, ιδιοκτήτης της ομώνυμης επιχείρησης και πρόεδρος των τυροκόμων του Ν. Χανίων. Προϊόντα του βρίσκονται πέρα από την τοπική αγορά σε super market στην Αθήνα και σε καταστήματα με Κρητικά προϊόντα και στόχος είναι "να διευρύμουμε ακόμα περισσότερο τον κύκλο των πωλήσεων μας".
Αναφορικά με την έκθεση σημειώνει πως " αν και ο "Αγρ. Αύγουστος" είνα κουτσουρεμένος, με την προσέλευση του κόσμου αποδεικνύει ότι είναι το κορυφαίο γεγονόςπ ου γίνεται στην πόλη σε πείσμα ορισμένων που προσπάθησαν να πολεμήσουν αυτήν την διοργάνωση. "
ΚΕΡΑΜΙΚΑ
Ιδιαίτερα σκεύη κεραμικής ειδικά για μαγείρεμα όπως γάστρες, παρασιές (πυρομάχια), πήλινα τσουκάλια διαθέτει στο περίπτερο του ο κ. Λιοδάκης. "Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολούμαι με αυτό το αντικείμενο στο εργαστήριο μου στην παλιά πόλη των Χανίων" εξηγεί. Τα δημιουργήματα του πουλιούνται όπως αναφέρει "κομμάτι, κομμάτι σε εστιατόρια που κάνουν Κρητικά εδέσματα παραδοσιακά, όπως ο "Ντουνιάς" στα Κεραμιά, το "Χάνι" στην παλιά πόλη. Η διάθεση δεν είναι μαζική αλλά μικρή στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου" τονίζει ο κ. Λιοδάκης.
ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Σπιτικά προϊόντα της Κρητικής κουζίνας προσφέρει στο περίπτερο της η κ.
Ευτυχία Αντωνογιαννάκη. "Διαθέτουμε προϊόντα τα οποία παρασκευάζει η γυναίκα στην Κρήτη στο σπίτι της. Ερχόμενος στο περίπτερο μας θα βρει πίτες, καλιτσούνια, τσικουδιά, χυλοπίτες, ελιές τσακιστές. Ολα είναι χειροποίητα" αναφέρει η κ. Αντωνογιαννάκη. Η ίδια δηλώνει πολύ ευχαριστημένη από την απήχηση του κόσμου. "Στον κόσμο αρέσουν τα εδέσματα τους. Εχουμε πολύ καλή επισκεψιμότητα και από Ελληνες και από ξένους που έρχονται να δουν πως παρασκευάζονται και να δοκιμάοσυν τη γεύση τους" αναφέρει.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ
"Δραστηριοποιούμαστε ως βιοτεχνία έντονα τα τελευταία 3 χρόνια. Είμαστε μια καθαρά οικογενειακή επιχείρηση" εξηγεί ο κ. Μ. Ελληνάκης, της ομώνυμης βιοτεχνίας που τυποποιεί και πουλάει παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. "Εχουμε μια μεγάλη ποικιλλία από καλλιτσούνια, αυγοκαλάμαρα, παστέλι, ξεροτήγανα, χυλοπίτες και άλλα πολλά. Ολα παρασκευάζονται χειροποιήτα από μένα, το γιο και τη γυναίκα μου. Διαθέτουμε τα προϊόντα μας στο ΙΝΚΑ, Αγκοπ, Γλυμιδάκης, Χλωράκης, Καφέλοπης, Πλευράκης, Νικολακάκης και άλλοι. Προσπαθούμε να κάνουμε μια επέκταση της επιχείρησης και να διαθέουμε τα προϊόντα μας και εκτός Κρήτης" τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου