Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Φανάρια στα Κουνουπιδιανά



Με τη βοήθεια φαναριών θα γίνεται η κίνηση οχημάτων πλέον στα Κουνουπιδιανά, ενισχύοντας την οδηγική ασφάλεια. Το κόστος της τοποθέτησης των φαναριών έφτασε στις 120.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Ακρωτηρίου, και απαιτήθηκε ένας χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασιά για την οποία απαιτούνται εγκρίσεις από το Υπουργείο Υπδομομών.
"Θέσαμε σε λειτουργία τη φωτεινή σηματοδότηση στο κέντρο των Κουνουπιδιανών που θα εξυπηρετεί δύο κόμβους που έχουν δώσει πάρα πολλά τροχαία ατυχήματα και κατά τύχη δεν έχουμε θρυνήσει ανθρώπινες ζωές. Ο ένας είναι στη συμβολή των δρόμων Ελεθερίου Βενιζέλου και Αριστοτέλους και Ελευθερίου Βενιζέλου- Αγίου Ονουφρίου" δήλωσε ο
δήμαρχος Ακρωτηρίου κ. Μιχάλης Κυνηγός. Ο κ. Κυνηγός στάθηκε στη διαδικασία έγκρισης τοποθέτησης φαναριών τονίζοντας την εκτεταμένη χρονική της διάρκεια εξαιτιάς της γραφειοκρατίας. " Για να φτάσουεμ εδώ καθυστερήσαμε και υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία. Πρώτα από όλα λόγω της υπερφόρτωσης των δρόμων αναγκασθήκαμε να αλλάξουμε την αρχική μελέτη γιατί διαπιστώσαμε κάποιες ατέλειες και λόγω της γραφειοκρατικής διακασίας που είναι χρονοβόρα. Στο θέμα της φωτεινής σηματοδότησης το κράτος μας είναι αθηνοκεντρικό. Οτι έχει να κάνει με εγκρίσεις και προεγκρίσεις για την φωτεινή σηματοδότηση γίνεται από Αθήνα."
Ο δήμαρχος σημείωσε πως τα φανάρια στα Κουνουπιδιανά είναι τα πρώτα στην ιστορία του Ακρωτηρίου και κάλεσε τους πολίτες να σέβονται τις εντολές της φωτεινής σηματοδότησης και να συνειδητοποιήσουν το γεγονός ότι η κυκλοφορία θα ρυθμίζεται πλέον με τα φανάρια.
Στους στόχους του Δήμου, μεχρι και τη συνένωση του με τον Δήμο Χανίων είναι να τοποθετηθούν φανάρια στον κόμβο του Προφήτη Ηλία, έξω από το Πολυτεχνείου όπου γίνεται ήδη προσπάθεια από το ανώτατο ίδρυμα, αλλά και στον κόμβο στα Χωραφάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου