Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΑΜΑΞΑΣ


ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΑΞΑ ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

"Ελεγχο ικανότητας για όλους"


"Να ελεγθούν άμεσα όλοι οι αμαξάδες του λιμανιού ως προς την ικανότητα τους να κινούν τα άλογα τους και κατά πόσο είναι νόμιμοι". Με αυτό το αίτημα αμαξάς που δραστηριοποιείται στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων πραγματοποιήσε συμβολική διαμαρτυρία χθες βάζοντας τις άμαξες του στο δρόμο μπροστά στο Δημαρχείο Χανίων.
Οπως επισήμανε δύο άδειες που φέτος έδωσε ο Δήμος Χανίων αφορούσαν άτομα που δεν γνωρίζουν να κινούν τις άμαξες με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος ατυχήματος.
"Από την αρχή της σεζόν έχω απευθυνθεί σε όλες τις αρχές. Τροχαία, Νομαρχία, Δημ. Λιμενικό Ταμείο, Δημοτική Αστυνομία, Λιμεναρχεί, εισαγγελέα ζητώντας να ελέγξουν την ικανότητα μας, πόσοι ξέρουμε να κινούμε τις άμαξες, πόσο νόμιμοι είμαστε. Δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα" ανάφερε ο κ. Τάσος Χαλβατζάκης, επαγγελματίας, ιδιοκτήτης άμαξας. " Ο δήμος χορήγησε φέτος δύο άδειες αμαξάδων για το λιμάνι. Για να δώσουν άδεια άμαξας θα πρέπει να γνωρίζει να ινοχεί το άλογο και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ούτε το ένα ξέρουν, ούτε το άλλο Μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας αυτός. Ας αναλάβει η αρμόδια αρχή να δει αν όλοι που δραστηριοποιούμαστε γνωρίζουμε να οδηγούμε τις άμαξες, αν ξέρουμε τον ΚΟΚ και αν είμαστε νόμιμοι. Να μην φτάσεουμσ στο σημείο να θρηνήσουμε κάποια θέματα. Προσωπικά θα αφήσω τις άμαξες εδώ μέχρι να βρεθεί μια αρχή που να εξετάσει την ικανότητα μας" κατέληξε.
Από μεριάς του Δήμου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μ. Ντάλλας υπογράμμισε πως δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το θέμα καθώς άλλες υπηρεσίες είναι αυτές που ελέγχουν και αξιολογούν την ικανότητα των αμαξάδων. Τόνισε χαρακτηριστικά πως για να χορηγήσει ο δήμος μια άδεια απαιτείται σύμφωνα με τη νομοθεσία απλά μια υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου που να λέει ότι γνωρίζει να οδηγεί μια άμαξα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου