Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ


ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Καταπατήσεις και παρανομίες
Γιώργος Κώνστας | 13.08.2010

Πρόστιμα ύψους 1.550.000 ευρώ για καταπατήσεις παλιού και νέου αιγιαλού έχει βεβαιώσει τα τελευταία χρόνια η Κτηματική Υπηρεσία Χανίων.
Την ίδια στιγμή που η παρουσία της Υπηρεσίας είναι απαραίτητη, για να αποτραπούν οι συνεχιζόμενες επεμβάσεις σε παραλίες και γενικά σε δημόσιες εκτάσεις, οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν εγκρίνουν την άδεια οδήγησης του αυτοκινήτου της υπηρεσίας, "δένοντΆς" της ουσιαστικά τα χέρια.
"Μέχρι την 1η Ιουλίου του 2010 είχαμε βεβαιώσει 1.550.000 πρόστιμα για καταπατήσεις αιγιαλού και παλιού αιγιαλού τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα σε μια συνάντηση που είχαμε με άλλους συναδέλφους με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου τον κ. Γεωργακόπουλο, εξήρε τις προσπάθειές μας" αναφέρει ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας κ. Μανώλης Προεστάκης. Αγνωστο παραμένει το κατά πόσο το σύνολο των βεβαιωμένων προστίμων αποδίδεται από τους παρανομούντες.
Πέρα από τις καταπατήσεις, ειδικά τη θερινή περίοδο, στις παραλίες των Χανίων διαπιστώνονται παράνομες λειτουργίες καντίνων, υπερκάλυψη με καρέκλες και ομπρέλες χωρίς άδεια, αυθαίρετα κτίσματα και άλλες παρανομίες. Ωστόσο, παρά του ότι υπάρχουν καταγγελίες η Κτηματική Υπηρεσία δεν είναι σε θέση να επέμβει.
ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ!
“Εδώ και 3 μήνες έχει λήξει η άδεια οδήγησης του υπηρεσιακού μας αυτοκινήτου. Δεν μας εγκρίνουν την οδήγηση του αυτοκινήτου από δύο υπαλλήλους μας που πάνω από 10-15 χρόνια έκαναν αυτή τη δουλειά. Η Υπηρεσία λειτουργούσε με κατ’ εξαίρεση άδεια οδήγησης του αυτοκινήτου σε δύο υπαλλήλους μας γιατί δεν είχαμε οδηγό. Φέτος η άδεια δεν μας ανανεώνεται για τους ίδιους υπαλλήλους, που οδηγούν το αυτοκίνητο εδώ και χρόνια με το αιτιολογικό ότι δεν έχουν επαγγελματικό δίπλωμα, παρότι κάτι τέτοιο δεν απαιτείται από τη νομοθεσία” αναφέρει ο κ. Προεστάκης συμπληρώνοντας πως σε τρεις καταγγελίες που έγιναν φέτος και απαιτείτο άμεση επέμβαση αξιοποιήθηκε όχημα του Λιμενικού.
ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ-ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ
Για τη φετινή χρονιά έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί στο Ακρωτήρι και στη Δυτική Κρήτη. "Μαζί με το λιμενικό πραγματοποιήσαμε ελέγχους πριν από μερικές ημέρες στο Ακρωτήρι και στα Φαλάσαρνα, που έχουμε μια παράνομη καντίνα χωρίς άδεια που θέλουμε να απομακρυνθεί αλλά δεν φεύγει" σημειώνει ο κ. Προεστάκης. Αναφορικά με την περιοχή της Γεωργιούπολης, όπου έχουν γίνει δεκάδες καταγγελίες για καταπατήσεις αιγιαλού τα περασμένα χρόνια η Υπηρεσία δεν έχει καταφέρει φέτος να πραγματοποιήσει ελέγχους λόγω του προβλήματος με την άδεια οδήγησης.
"Γενικά θα έλεγα πως η κατάσταση είναι βελτιωμένη. Φέτος π.χ. δεν μας έχει πάρει ο Δήμος Νέας Κυδωνίας για ελέγχους όταν πέρυσι είχαμε 20 περιπτώσεις που δεν είχαν μισθωτήρια που πήγαν την επομένη και έβγαλαν για όλη τη σεζόν. Εκτός όμως από τους ελέγχους έχουν μείνει πίσω και οι καθορισμοί του αιγιαλού" καταλήγει ο κ. Προεστάκης.
Τέλος σε ό,τι αφορά την απόδοση από τους Δήμους στην Κτηματική των μισθωμάτων από τις παραλίες που εκμεταλλεύονται όλοι οι ΟΤΑ, να αποδώσουν τα προβλεπόμενα με εξαίρεση το Δήμο Χανίων για την περιοχή της Νέας Χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου