Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012


ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΩΝ 
Συνεργασία Τ.Ε.Ε. - Δήμου Πλατανιά
Δημοσιεύθηκε στις: 24-03-2012

Στην περαιτέρω συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο προκειμένου μια σειρά από έργα που αφορούν την περιοχή του να δρομολογηθούν, προχωρεί ο Δήμος Πλατανιά, όπως φάνηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. - Τμ. Δυτ. Κρήτης.
Στη συνάντηση έγινε αναφορά σε όλα τα σημαντικά τεχνικά, χωροταξικά, μελετητικά έργα που αφορούν την περιοχή, αλλά και γενικά έργα π.χ. αεροδρόμιο, που ενδιαφέρουν άμεσα τον Πλατανιά. Ειδικότερα, ο δήμαρχος, κ. Γ. Μαλανδράκης, ανέφερε μεταξύ άλλων:
• Για το τμήμα της νέας εθνικής οδού, που διέρχεται από τον Δήμο Πλατανιά, δεν υπάρχει καμία μελέτη βελτίωσης και δεν αναμένονται εξελίξεις πριν τη σύσταση και λειτουργία της 'Υποδομές Κρήτης Α.Ε.'.
• Για το θέμα του αεροδρομίου Χανίων και τις ανησυχίες του κ. Μαλανδράκη κατά πόσο το έργο επέκτασής του θα προχωρήσει ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, κ. Γ. Στρογγυλός, τόνισε πως η πληροφόρησή του είναι πως το έργο θα δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσει, ωστόσο, όπως τόνισε, θα πρέπει να ξεμπλοκάρει το θέμα της μελέτης του συνδετήριου δρόμου αεροδρόμιο - εθνική οδός και σε αυτήν την κατεύθυνση το Τ.Ε.Ε. έχει πάρει ήδη κάποιες πρωτοβουλίες.
• Ο κ. Μαλανδράκης ζήτησε τη βοήθεια του Τ.Ε.Ε. στο θέμα του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π., αλλά και της δημιουργίας βιοτεχνικών περιοχών εντός του Δ.Ε. Πλατανιά, όπως προβλέπει και το χωροταξικό της περιοχής.
• Ξεχωριστή κουβέντα έγινε για την επικαιροποίηση του φράγματος Σεμπρωνιώτη.
• Ενημέρωση έγινε από τον δήμαρχο για τη λιμνοδεξαμενή Ομαλού και την αρνητική απόφαση του Δ.Σ. Καντάνου - Σελίνου στην πρόταση Αρναουτάκη για να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί το έργο.
• Συζητήθηκαν επίσης το θέμα των Α.Π.Ε., αλλά και των σχεδίων πόλης για το Γεράνι και το Κοντομαρί.
Ο κ. Στρογγυλός στάθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία του παρατηρητηρίου έργων που έχουν συστήσει τα δύο Τ.Ε.Ε. της Κρήτης προκειμένου να υπάρχει συνεχή παρακολούθηση της πορείας των έργων και δήλωσε την πρόθεση του Τ.Ε.Ε. να συμμετάσχει με εκπροσώπους του σε επιτροπές παρακολούθησης των έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου