Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012


ΛΗΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΚΚΟΥΣ
Βασάνισαν 67χρονο
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 07-03-2012

Του έκαψαν το πρόσωπο με πυρακτωμένο σίδερο, έβαλαν τα χέρια του στην αναμμένη σόμπα, τον έδεσαν ανάποδα και τον βασάνισαν για να τους αποκαλύψει που κρύβει χρήματα μέσα στο σπίτι του!
Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό συνέβη τις πρωινές ώρες χθες στους Λάκκους του Δήμου Πλατανιά με θύμα τον 67χρονο συνταξιούχο Κ.Χ., πατέρα δύο παιδιών, που ζει μόνος του στο ορεινό χωριό της Ρίζας των Λευκών Ορέων και ειδικότερα στη γειτονιά Παπαδιανά των Λάκκων.
Ο 67χρονος προχθές το βράδυ μπήκε στο σπίτι του, κλείδωσε και άναψε τη σόμπα του. Στις 11.30 μ.μ. η σόμπα του κάπνιζε και έφερνε τον καπνό μέσα στο σπίτι. Οπως διαπιστώθηκε αργότερα οι τέσσερις δράστες είχαν πάρει τη σκάλα του 67χρονου, είχαν ανέβει στη σκεπή και είχαν κλείσει την έξοδο της καπνοδόχου με ρούχα, σακιά κ.ά. Στόχος τους ήταν να αναγκάσουν τον 67χρονο να βγει από το σπίτι και να δει τι συμβαίνει. Οντως ο άντρας άνοιξε την πόρτα και τότε είδε τέσσερα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπροστά του που κρατούσαν ένα πιστόλι που του το έβαλαν στο κεφάλι, μία καραμπίνα και ένα μαχαίρι. Οι τρεις οπλισμένοι μπήκαν μέσα στο σπίτι και ο τέταρτος παρέμεινε έξω από αυτό. Οι δράστες φώναξαν ότι είναι αστυνομικοί και ότι συλλαμβάνεται και του έβαλαν και χειροπέδες στα χέρια. Το θύμα ρωτούσε τι έγινε και αυτοί απάντησαν ότι ήρθαν για έρευνα. Εκαναν άνω κάτω το σπίτι. Μιλούσαν άπταιστα ελληνικά και διάβαζαν κιόλας καθώς βρήκαν και τα βιβλιάρια Τραπέζης του. Ο 67χρονος ήταν γνωστός στην περιοχή ότι είχε οικονομική επιφάνεια και σύμφωνα με εκτιμήσεις οι δράστες πίστεψαν ότι εξαιτίας της κρίσης ο άντρας είχε βγάλει τις καταθέσεις από την Τράπεζα και τις είχε στο σπίτι. Στην έρευνά τους βρήκαν 500 δολάρια και 500 ευρώ και κοσμήματα αξίας περίπου 3.000 ευρώ, ωστόσο, αναζητούσαν ακόμα περισσότερα χρήματα. Στη συνέχεια οι δράστες του αποκάλυψαν ότι είναι κλέφτες και ξεκίνησαν να τον πιέζουν να τους πει που είναι τα χρήματα. Ο 67χρονος απαντούσε πως ό,τι χρήματα είχε στη διάθεσή του ήταν στην Τράπεζα και εντός του σπιτιού δεν είχε τίποτα παρά μόνο τα χρήματα που βρήκαν. Τότε οι δράστες άρχισαν να τον βασανίζουν. Εβαλαν σίδερο στη σόμπα και το πύρωσαν και στη συνέχεια του το έβαλαν στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πάθει εγκαύματα, του έβαλαν τα χέρια μέσα στη σόμπα με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και εκεί! Ο 67χρονος επαναλάμβανε ότι δεν είχε ούτε ένα ευρώ παραπάνω στο σπίτι του. Στη συνέχεια οι δράστες με σκοινί από την οροφή τον κρέμασαν ανάποδα και συνέχισαν να τον βασανίζουν επαναλαμβάνοντας ότι θα τον σκοτώσουν. Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε ως τις 4 τα ξημερώματα. Ο τέταρτος δράστης δεν μπήκε μέσα στο σπίτι κάτι που δημιουργεί υπόνοιες στους Λακκιώτες ότι ήταν γνωστός του δράστη και δεν ήθελε να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Αυτό μαρτυρά και το γεγονός ότι οι δράστες ήξεραν ότι μένει μόνος του και πού θα έβρισκαν τη σκάλα για να ανέβουν πάνω στην οροφή. Αφού οι δράστες είδαν ότι δεν κατάφεραν τίποτα και το θύμα ήταν σε άσχημη κατάσταση από τα βασανιστήρια πήραν το κινητό, το οποίο και έβαλαν σε τσάντα και την πέταξαν σε αποθήκη, τον κλείδωσαν, του πήραν το αυτοκίνητο μάρκας BMW και απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το θύμα ήταν, σύμφωνα με την τοπική κοινωνία, φιλήσυχος άνθρωπος, που ποτέ δεν είχε δημιουργήσει οποιοδήποτε θέμα.
Νωρίς το πρωί κάτοικοι άκουσαν τον 67χρονο να φωνάζει βοήθεια. Πηγαίνοντας εκεί διαπίστωσαν ότι ήταν κλειδωμένος. Ενημερώθηκε άμεσα ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και ο αντιδήμαρχος Πλατανιά, αρμόδιος για θέματα της Δ.Ε. Μουσούρων, κ. Μανώλης Σολιδάκης, που με τη σειρά του τηλεφώνησε στο Α.Τ. Αλικιανού και ενημέρωσε και τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων, κ. Μουρτζανό, ο οποίος μετέβη στους Λάκκους. Το άτυχο θύμα μεταφέρθηκε με εκτεταμένα τραύματα και εγκαύματα στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου νοσηλευόταν μέχρι χθες βράδυ, χωρίς πάντως να κινδυνεύει η ζωή του.
'Ενημερώθηκα στις 8 το πρωί από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λάκκων για το περιστατικό, πήγα στο σπίτι του θύματος και συνομίλησα μαζί του. Είναι ένα πρωτοφανές συμβάν για το χωριό μας και όλη την περιοχη των Μουσούρων', δήλωσε, μιλώντας στα 'X.N.', ο κ. Μανώλης Σολιδάκης. Ο ίδιος επεσήμανε πως 'μπορεί να υπήρχαν κάποιες μικροκλοπές, ποτέ όμως τέτοιο περιστατικό, να φτάσουμε σε βασανισμό του θύματος από τους δράστες. Ηταν μια προσχεδιασμένη, εγκληματική ενέργεια που έχει προβληματίσει πάρα πολύ την περιοχή που δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοια φαινόμενα'.
Στην περιοχή έσπευσε η Σήμανση που πήρε αποτυπώματα, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Χανίων.
Αργά χθες το απόγευμα το αυτοκίνητο του θύματος βρέθηκε τρακαρισμένο στην περιοχή της Σούδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου