Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012


ΧΡΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
Η παλιά πόλη “διώχνει” τους κατοίκους της
Δημοσιεύθηκε στις: 12-03-2012

'Εκρηκτική' είναι η κατάσταση στην παλιά πόλη των Χανίων εξαιτίας των χρόνιων προβλημάτων της καθημερινότητας, που αναγκάζουν πολλούς κατοίκους να την εγκαταλείπουν.
Υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, ηχορρύπανση, τραπεζοκαθίσματα και κατάργηση ελεύθερων χώρων αποτελούν τα σημαντικότερα ζητήματα που συζήτησαν χθες οι κάτοικοι της παλιάς πόλης στην απολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου τους.
'Πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ηχορρύπανση, δεύτερο η μη προσβασιμότητα στα σπίτια μας από τα τραπεζοκαθίσματα, η κατάργηση των ελεύθερων χώρων, το μη μέλημα της ανοικοδόμησης των κτηρίων', ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης, κ. Μάρκος Καραβιτάκης, ιεραρχώντας τα προβλήματα.
Απευθυνόμενος στους φορείς -και ειδικά στον Δήμο Χανίων- ο κ. Καραβιτάκης απηύθυνε παράκληση 'να προσέξουν γιατί, όταν φύγουν οι κάτοικοι από την παλιά πόλη, καταργείται η παλιά πόλη και καταργείται η ιστορία μας. Αυτή είναι η πεμπτουσία του νοήματος της ίδρυσης του Συλλόγου Κατοίκων της Παλιάς Πόλης και αυτό που μας επείγει και μας στεναχωρεί. Ιδιαιτέρως, όταν βλέπουμε τις Αρχές της πόλης να μην έχουν ευαισθητοποιηθεί τόσο όσο πρέπει για τα προβλήματα αυτά'.
Κληθείς να τονίσει κάποιους τομείς που, κατά την άποψή τους, θα πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις, ο πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στην έκδοση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, καφέ, club, εστιατόρια κ.λπ.). 'Από τη δεκαετία του ’80 ο Δήμος πήρε την αρμοδιότητα για την έκδοση αδειών για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και έκτοτε η παλιά πόλη πηγαίνει κακείν... κακώς. Οσο αυξάνονται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τόσο μειώνονται οι κάτοικοι. Αυτό είναι σε μεγάλη γνώση του Δήμου, αλλά, δυστυχώς, δεν κάνει απολύτως τίποτα. Ως κάτοικοι δεν εναντιωνόμαστε σε βάρος των καταστηματαρχών της παλιάς πόλης, αυτό το τονίζω. Εναντιωνόμαστε στον Δήμο που δεν κάνει ό,τι πρέπει να κάνει, δεν εφαρμόζει τον νόμο. Τα 3/4 των κατοίκων της παλιάς πόλης από το 1970 και μετά έχουν φύγει. Αυτοί που έχουν απομείνει είναι οι καλοθελητές και οι φυλάσσοντες Θερμοπύλες', τόνισε, συμπληρώνοντας πως οι Επιτροπές που δίνουν άδεια λειτουργίας καταστημάτων και ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων δεν λαμβάνουν μέριμνα για τον τρόπο λειτουργίας τους και κατά πόσο ενοχλούν τους μονίμους.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ενημέρωσε τους κατοίκους για τις προτάσεις τους προς τον Δήμο, όπως επίσης ότι ήρθε σε επαφή με τις Υπηρεσίες που έχουν ευθύνη για την παλιά πόλη και όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου από τις οποίες εκδηλώθηκε η συμπαράσταση στα αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου