Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Επαφές αγροτών με την Π.Ν.Ο.
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 14-03-2012

Πρωτοβουλία συνεννόησης με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αναλαμβάνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων προκειμένου οι σχεδιαζόμενες για μετά τις 15 Μαρτίου απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών να μην πλήξουν τη διακίνηση των ευπαθών προϊόντων και ειδικά των θερμοκηπιακών καλλιεργειών.
Τη στάση της η Ομοσπονδία αναμένεται να την ξεκαθαρίσει σήμερα, το αργότερο αύριο, στο Διοικητικό της Συμβούλιο, ωστόσο, μιλώντας στα 'Χ.Ν.' ο γραμματέας της κ. Μανώλης Βαρουξάκης επεσήμανε πως 'στηρίζουμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών με τους οποίους δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και δίνουν και αυτοί μάχη για ένα καλύτερο μεροκάματο. Σε καμία περίπτωση δεν θα βρεθούμε απέναντί τους, δεν θα στραφεί η μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, όπως σκόπιμα και έντεχνα στοχεύουν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Θα γίνει όμως μια προσπάθεια συνεννόησης με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, έτσι ώστε να μην προκληθεί πρόβλημα με τη διακίνηση των ευπαθών αγροτικών και θερμοκηπιακών προϊόντων. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε κοινό σημείο επαφής, ώστε και αυτοί να κάνουν τις δίκαιες κινητοποιήσεις και τα προϊόντα τα δικά μας να μην σαπίσουν στα χωράφια και στα θερμοκήπια'.

Η Ο.Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ
'Αν δεν μπορέσουμε να διώξουμε τα προϊόντα μας τότε κυριολεκτικά καταστρεφόμαστε. Αυτή η εποχή είναι η «φουλ σεζόν» για μας καθώς εξαιτίας του πολύ κρύου έχει πάει πίσω η παραγωγή και τώρα περιμένουμε για να κόψουμε και να πουλήσουμε τα προϊόντα μας', αναφέρει ο κ. Μανώλης Δαράκης, πρόεδρος της ομάδας παραγωγών της Κουντούρας. Αυτήν την εποχή από τα θερμοκήπια της Κουντούρας, του Λαφονησίου και του Πλατάνου ετοιμάζονται μεγάλες ποσότητες ντομάτας και πιπεριάς για την εσωτερική αγορά, αλλά και για κάποιες εξαγωγές. 'Δεν ξέρουμε αν η απεργία είναι διαρκείας. Εμείς κάνουμε έκκληση για συνεννόηση με τη Ναυτική Ομοσπονδία, ώστε να μην προκληθούν προβλήματα γιατί τα κηπευτικά δεν είναι όπως οι πατάτες που μπορούν να αποθηκευτούν 6 - 7 μήνες. Αν δεν δοθούν άμεσα είναι άχρηστα και την ίδια ώρα για μας τρέχουν τα έξοδα και στενεύουν τα περιθώρια στο θέμα των οφειλών απέναντι σε τράπεζες, προμηθευτές. Ελπίζουμε να βρεθεί λύση, ώστε να μην καταστραφούμε', καταλήγει ο κ. Δαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου