Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012


ΜΗΝΥΜΑ ΖΩΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Το περιβάλλον και τα μάτια μας
Δημοσιεύθηκε στις: 02-03-2012

Η χλωρίδα και η πανίδα του τόπου τους και η σημασία της διατήρησης της βιοποικιλότητας ήταν μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μάλεμε, στο πλαίσιο ομιλίας που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από τη βιολόγο - βοτανολόγο κα Μέλπω Σκουλά.
Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την κα Σκουλά για τα οφέλη του ανθρώπου και του περιβάλλοντος από τα φυσικά οικοσυστήματα και τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να προστατευτούν. Ειδικότερα, η κα Σκουλά επεσήμανε πως 'συζητήσαμε με τα παιδιά για θέματα που αφορούν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής τους και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Τα παιδιά είχαν απορίες και διατύπωσαν ερωτήσεις, ενώ διαπίστωσα ότι παρότι ζουν σε μια περιοχή που δεν είναι τόσο έντονα αστικοποιημένη, όπως η πόλη των Χανίων, έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τους μαθητές σχολείων της πόλης'.
Ξεχωριστή αναφορά έγινε στη διατήρηση των παραδοσιακών και τοπικών ποικιλιών σπόρων. 'Μιλήσαμε για τους παλιούς σπόρους που πιθανόν τα παιδιά να έχουν και στο σπίτι τους και για την ξεχωριστή σημασία τους. Ευαισθητοποιώντας τα παιδιά γι’ αυτό το θέμα πιστεύουμε ότι ευαισθητοποιούμε παράλληλα και τους μεγάλους, γονείς και συγγενείς, ώστε να ενδιαφερθούν για το σημαντικό αυτό θέμα της διατήρησης των τοπικών ποικιλιών', είπε η κα Σκουλά.
Το σχολείο του Μάλεμε τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πλούσια και σημαντική περιβαλλοντική δράση με τη δημιουργία κήπου, το φύτεμα λουλουδιών και τις δεντροφυτεύσεις που έχει πραγματοποιήσει.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ
Σημειώνεται ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών η προγραμματιζόμενη για σήμερα δεντροφύτευση του σχολείου αναβλήθηκε για την Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις 9 το πρωί, στην παραλία του Μάλεμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου