Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012


ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ
Υποχώρησε πλαγιά στα Καράνου
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 15-03-2012

Μια ολόκληρη πλαγιά υποχώρησε και χιλιάδες κυβικά χώματος διασκορπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση, εξαιτίας των βροχοπτώσεων στην περιοχή των Καράνου.
Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στα 'Χ.Ν.' έκαναν λόγο για ευτύχημα που δεν υπήρξε τραυματισμός καθώς η καθίζηση ήταν πολύ κοντά στον κεντρικό δρόμο του χωριού και σε πολύ κοντινή απόσταση από τα σπίτια.
«Ο φετινός χειμώνας ήταν πολύ βροχερός. Ειδικά το τελευταίο 48ωρο, επειδή τα εδάφη κορέσθηκαν από το νερό, είχαμε μια πολύ μεγάλη κατάπτωση στον οικισμό 'Σκαφιδάκια' Καράνου, στα εξωτερικά του δρόμου. Μια ολόκληρη πλαγιά έχει φύγει σε βάθος τριακοσίων μέτρων», επεσήμανε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ρούσσιος Πενταράκης.
Το σημείο της κατάπτωσης είναι ακριβώς δίπλα στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Ορθούνι προς τα Καράνου και από τον οποίο καθημερινά περνάνε Ι.Χ. και αγροτικά αυτοκίνητα.
«Κατά καιρούς έχουν παρουσιασθεί στην περιοχή μας διάφορες καταπτώσεις αλλά τόσο μεγάλη πρώτη φορά έχουμε τα τελευταία χρόνια. Ολη η πλαγιά έφυγε σε μεγάλος βάθος και επειδή το σημείο είναι δύσκολο απειλείται και ο κεντρικός δρόμος πάνω από τον οποίο υπάρχουν σπίτια. Εμείς ενημερώσαμε τον δήμαρχο κ. Μαλανδράκη και τον αντιδήμαρχο κ. Σολιδάκη και πιστεύουμε ότι θα ενεργήσουν άμεσα. Εκτός αυτής της κατάπτωσης έχουμε πάρα πολλές κατολισθήσεις και στον δρόμο από Χλιαρό προς Καράνου, που αντιμετωπίσθηκαν από τον Δήμο άμεσα, αλλά στο αγροτικό δίκτυο δεν μπορεί να επέμβει αυτήν την εποχή μηχάνημα και πιστεύω ότι μετά τον Μάιο να γίνει ο καθαρισμός που πρέπει», υπογράμμισε ο κ. Πενταράκης.
«Την περιοχή θα επισκεφθούν οι μηχανικοί μας προκειμένου να κάνουν μια αυτοψία και να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Είναι μεγάλο το πρόβλημα γιατί η κατάπτωση είναι σοβαρή και ο δρόμος είναι δημοτικός, δεν είναι περιφερειακός. Και ο δήμαρχος και προσωπικά εγώ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερα ώστε η ζημιά να αποκατασταθεί», τόνισε ο αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Μανώλης Σολιδάκης.

ΣΤΟ ΣΕΛΙΝΟ
Σημαντικές κατολισθήσεις υπήρξαν στο Πέτρας Σελί κάτω από τις ανεμογεννήτριες, για τις οποίες επιλήφθηκαν μηχανήματα της Περιφέρειας προκειμένου να απομακρύνουν βράχους, μεγάλες πέτρες και χώματα. Μικρότερες κατολισθήσεις είχαμε σε διάφορα σημεία του Ν. Χανίων χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου