Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012


ΣΕ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 15-03-2012

Εντός των επόμενων ημερών ξεκινά από τη Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης σε Κολυμπάρι και Πλατανιά, ένα έργο συνολικής αξίας 1,6 εκατ. ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση, αφού θα απομακρυνθούν πεπαλαιωμένα δίκτυα ύδρευσης, πολλά εκ των οποίων ήταν με αμιαντοσωλήνες και θα αντικατασταθούν με νέα.
'Το έργο δημοπρατήθηκε και ο εργολάβος το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθεί και θα ξεκινήσει τις εργασίες καθώς δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν ενστάσεις και περαιτέρω καθυστερήσεις. Μιλάμε για αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στις Δημοτικές Ενότητες Κολυμπαρίου και Πλατανιά. Θα γίνουν εργασίες ύψους 1,2 εκατ. ευρώ στον τέως Δήμο Κολυμπαρίου και 400.000 ευρώ στον τέως Καποδιστριακό Δήμο Πλατανιά', τόνισε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., κ. Γιάννης Σταματάκης.
Για τις εργασίες θα δοθεί προτεραιότητα στις τουριστικές περιοχές, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της σεζόν και στη συνέχεια τα συνεργεία του εργολάβου θα προχωρήσουν και στην ενδοχώρα.
'Στη μελέτη προβλέπεται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε 17 κοινότητες. Με αυτό το έργο εκσυγχρονίζεται πλήρως το δίκτυο καθώς το υπάρχον ήταν πεπαλαιωμένο, 30, 40, 50 ετών και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με βλάβες που είχαν αναφερθεί στο παρελθόν και από την εφημερίδα σας. Ευχαριστούμε τον κ. Αρναουτάκη για την πολύ μεγάλη στήριξη, τον κ. Βουλγαράκη και όσους συνέβαλαν στο να γίνει πραγματικότητα αυτή η προσπάθεια', ανέφερε ο κ. Σταματάκης.
Παράλληλα, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης η πρόταση της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. για επιπλέον έργα 300.000 ευρώ στην αποχέτευση του Βορείου Αξονα και στην επέκταση του κεντρικού αγωγού από το Κολυμπάρι προς τον οικισμό Γριμπιλιανά. 'Είναι το τελευταίο κομμάτι του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης. Με την έγκριση των χρημάτων μπορούμε να πούμε ότι καλύπτεται όλος ο κόλπος των Χανίων', ανέφερε ο κ. Σταματάκης.
Επίσης, η Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. κατέθεσε πρόταση ύψους 900.000 ευρώ για την αγορά συμπληρωματικού εξοπλισμού για τα αντλιοστάσια. 'Και γι’ αυτό το έργο έχουμε τη διαβεβαίωση του κ. Αρναουτάκη ότι θα εγκριθεί και θα προχωρήσει', σημείωσε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου