Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Αεροδρόμιο, ΕΛΓΑ, και κτηνοτρόφοι


Μια απλή ανάγνωση των όσων προβλέπει το Μνημόνιο 2, ακόμα και από τα δελτία τύπου ή τα όσα παρατίθενται στις εφημερίδες, αρκεί για να αντιληφθείς κάποια πράγματα που είναι ξεκάθαρα ακόμα και για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις οικονομικών. Είναι π.χ. ξεκάθαρο ότι όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας είναι διαθέσιμα προς πώληση, όπως επίσης ξεκάθαρη είναι η απόσυρση 25 εκ. κρατικών κονδυλίων προς τον ΕΛΓΑ (τον Οργανισμό που αποζημιώνει τους αγρότες για ζημιές από καιρικά φαινόμενα και στον οποίο καταβάλει χρήματα το κράτος και οι παραγωγοί), αλλά και η περικοπή 60 εκ. ευρώ από τις εξισωτικές αποζημιώσεις. Τα μέτρα αυτά ψηφίσθηκαν από περίπου 200 βουλευτές της Ελληνικής βουλής. Την ίδια στιγμή διαπιστώνουμε ότι πολλοί εξ αυτών που ψήφισαν όσα προβλέπει το μνημόνιο διατυπώνουν ερωτήσεις, κάνουν αναφορές στη Βουλή, δηλώνουν σε κανάλια, εφημερίδες, δημοσιογράφους την αντίθεση τους στην πώληση του Α΄αεροδρομίου, το αίτημα τους να αποζημιωθούν οι κάτοικοι της Β΄περιοχής για τα σπασίματα από τον παγετό προηγούμενων ετών ή να εκφράζουν την...αγωνία τους για πως θα πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι την εξισωτική αποζημίωση...Κατόπιν όλων αυτών δύο τεινά συμβαίνουν :
1. Ή δεν ξέρουν τι ψήφισαν στο μνημόνιο (που σημαίνει ότι μπορούν να το ξανασκεφθούν - ή να το διαβάσουν...καλύτερα- και να πράξουν ανάλογα κατά την ψήφιση των διαφόρων συνοδευτικών εφαρμοστικών νόμων).
2. Ή θέλουν να ικανοποιούν και τον αστυφύλαξ (τρόικα, κυβέρνηση, κόμμα και κομματική πειθαρχία) και τον χωροφύλαξ (ψηφοφόρο-πελάτη).
Δεν θα χρησιμοποιήσω τη λέξη-καραμέλα , "λαικισμός" που πρόσφατα ανακάλυψαν όλοι οι κυβερνώντες και οι συν αυτό για να χαρακτηρίσουν οποιοδηποτε λαικό αίτημα. Αρκεί να μιλήσεις για πολιτική ανεντιμότητα ή για υποκρισία δίχως ντροπή.


Γ.ΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου