Τρίτη 27 Μαρτίου 2012


ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
Διάρρηξη σε Παιδικό Σταθμό
Δημοσιεύθηκε στις: 27-03-2012

Τον 1ο Παιδικό Σταθμό της Σούδας έβαλαν στο στόχαστρό τους άγνωστοι το Σαββατοκύριακο. Αφού διέρρηξαν την κεντρική πόρτα και έσπασαν το τζάμι της οι άγνωστοι έκαναν άνω - κάτω το γραφείο του Σταθμού αναζητώντας προφανώς χρήματα χωρίς να βρουν κάτι, ενώ φεύγοντας πήραν μαζί τους έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Το πρωί που έγινε αντιληπτή η κλοπή ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, ενώ οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν στην αποκατάσταση των ζημιών. «Το πρωί ανοίγοντας τον Παιδικό Σταθμό η μαγείρισσά μας, κα Τσιτσιριδάκη, είδε σπασμένα τζάμια και διαλυμένη την πόρτα. Αμέσως ειδοποίησε και μετά από λίγο ήλθε η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ η Αστυνομία και η Σήμανση. Το γραφείο ήταν αναστατωμένο, όλα τα πράγματα ήταν πεταμένα κάτω. Ευτυχώς λείπει μόνο ένας υπολογιστής. Προφανώς επιδίωκαν να βρουν χρήματα γιατί είχαν ανοίξει το γραφείο και τα είχαν κάνει όλα κάτω, ενώ εδώ δεν υπάρχουν, ούτε φυλάσσονται χρήματα», ανέφερε η υπεύθυνη του Σταθμού, κα Όλγα Βιριράκη.
Σύμφωνα με τους παλιότερους ο Σταθμός είχε πέσει θύμα διαρρηκτών άλλες δύο φορές στο παρελθόν.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, επισήμανε πως «με λυπεί βαθύτατα το γεγονός ότι 'στόχο' των διαρρηκτών αποτέλεσε αυτή τη φορά Παιδικός Σταθμός, ο οποίος εξυπηρετεί δεκάδες οικογένειες της περιοχής, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας. Απευθύνω έκκληση σε όλους τους δημότες να περιφρουρούν την περιουσία όλων μας, καλώντας την Ελληνική ή τη Δημοτική Αστυνομία για τυχόν ύποπτες κινήσεις, που εντοπίζουν». Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, κα Χρύσα Χαριτάκη, εξέφρασε την αγανάκτησή της για το «απίστευτο και πρωτοφανές», όπως το χαρακτήρισε περιστατικό, παρατηρώντας ότι ο Παιδικός Σταθμός δεν λειτούργησε σήμερα καθώς έπρεπε να αποκατασταθούν οι ζημιές για την αποφυγή τραυματισμών των νηπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου