Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012


ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Προαναγγελία κινητοποιήσεων
Δημοσιεύθηκε στις: 07-03-2012

Και για νέα μέτρα σε βάρος τους προετοιμάζονται οι συνταξιούχοι, που στη χθεσινή παγκρήτια συνάντηση Διοικητικών Συμβουλίων τους (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και Δημοσίου) στα Χανιά, δήλωσαν τη θέλησή τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
Οι κινητοποιήσεις θα περιλαμβάνουν ακόμα και καταλήψεις Νοσοκομείων, εγκαταστάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ.ά. 'Με τα μέτρα που είχαν παρθεί μέχρι τώρα, με τα μέτρα που πάρθηκαν προχθές και αυτά που θα παρθούν τον Ιούνιο, οι συνταξιούχοι οδηγούνται στην εξαθλίωση', τόνισε ο κ. Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων του ΙΚΑ. Μιλώντας στους συναδέλφους του στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, αλλά και στις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
'Δεν αποδεχόμαστε όσα ψέματα και να πούνε ότι το κάνουν για τη χώρα, για την πατρίδα κ.λπ. Δεν τους πιστεύουμε, δεν τους φοβόμαστε, λέμε ότι θα αντιδράσουμε οργανωμένα, μαζικά, μέσα από τις Ομοσπονδίες μας και τους μαζικούς φορείς δημιουργώντας ένα κίνημα ανατροπής αυτής της κυβέρνησης, ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να ζήσουν καλύτερα'. Ξεχωριστή συζήτηση έγινε για την υγεία καθώς, σύμφωνα με τους συνταξιούχους, διαβλέπουν μεγάλη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης που θα έχει τραγικά αποτελέσματα για τους ίδιους.
'Το ΙΚΑ από τον Γενάρη έχει καλύψει το 50% του προϋπολογισμού του 2012, τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων, λόγω της ανεργίας και της μείωσης του κατώτατου μεροκάματου, θα πέσουν ακόμα περισσότερο και επίσης περίπου 12,5 δισ. θα χάσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το κούρεμα των ομολόγων. Ζητήσαμε από τον κ. Κουτρουμάνη όπως θα δώσουν 50 δισ. στις Τράπεζες για το «κούρεμα» που θα γίνει στα δικά τους ομόλογα, να γίνει το ίδιο και με τα ομόλογα των ταμείων μας. Γιατί αυτά είναι χρήματα των συνταξιούχων, λεφτά που δεν συμφωνήσαμε εμείς να τα παίξουν στον τζόγο των ομολόγων, αλλά τα έκαναν άλλοι για πολλούς και διαφορετικούς λόγους', ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάλμος.
Από τη μεριά των συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων ο πρόεδρός τους, κ. Η. Αναγνωστόπουλος, επεσήμανε πως 'το επόμενο διάστημα θα πάμε σε καταλήψεις του ΙΚΑ, του Νοσοκομείου. Πρέπει να αντισταθούμε, δεν μπορούμε να συναινούμε στη συνεχή υποβάθμιση των ζωών μας'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου