Κυριακή 18 Μαρτίου 2012


ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
Συναυλία αλληλεγγύης στην “Κοινωνική Κουζίνα”
Δημοσιεύθηκε στις: 17-03-2012

Εκδήλωση με 'μουσική αλληλεγγύης' για την ενίσχυση των συσσιτίων της 'Κοινωνικής Κουζίνας' σε μια εποχή 'σκληρής βίας απέναντι στην κοινωνία', πραγματοποιείται αύριο Κυριακή 18 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στον χώρο του παλιού Τελωνείου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στον χώρο του Τελωνείου θα πωλούνται διάφορα προϊόντα με συμβολικό αντίτιμο για την ενίσχυση του συσσιτίου.
«Αυτό που ζητάμε από τους Χανιώτες φίλους μας είναι να συνεχίζουν να στηρίζουν την ανιδιοτελή προσφορά της Κοινωνικής Κουζίνας, όπως έκαναν μέχρι σήμερα και τους ευχαριστούμε από καρδιάς γι’ αυτό. Η αλληλεγγύη, η αγάπη δεν αγοράζεται ούτε πουλιέται ούτε ζητιέται. Προσφέρεται απλόχερα στους συνανθρώπους μας όταν το έχουν ανάγκη. Η αλληλεγγύη μας κάνει και εμάς καλύτερους ανθρώπους», τόνισε η κα Νίκη Λατινάκη, μέλος της "Κοινωνικής Κουζίνας".
Στο μουσικό πρόγραμμα συμμετέχουν οι: Κώστας Αβυσσινός, Αρετούσα, Γιάννης Μελαμπιανάκης, Βασίλης Ψυλλάκης, 'Primavista' και 'Νοστωδία', όπως σημείωσε ο κ. Ν. Καρτσωνάκης, επίσης μέλος της συλλογικότητας, που υπογράμμισε πως πάνω από 150 άτομα σιτίζονται καθημερινά και από τη λειτουργία της "Κουζίνας" το περασμένο καλοκαίρι έχουν διανεμηθεί 40.000 μερίδες φαγητού.
«H Κοινωνική κουζίνα αποτελεί εξέλιξη του συσσιτίου που λειτουργούσαμε μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Με την θερμή πρωτοβουλία του 1ου Γυμνασίου να παραχωρήσει χώρο, το συσσίτιο στεγάστηκε και αυτή η πραγματικότητα εξασφαλίζει και τη ζεστασιά και την ανθρώπινη διάσταση του δείπνου για τους ανθρώπους αυτούς. Γιατί είναι αλήθεια πως οι συνθήκες στη Δημοτική Αγορά δεν ήταν οι καλύτερες Με δεδομένο ότι δεν χρηματοδοτούμαστε από κανένα κρατικό ή άλλης μορφής φορέα και οργανισμό παρά μόνο από τις προσφορές πολιτών και επαγγελματιών της πόλης μας, το να εξασφαλίζουμε πόρους είναι επείγουσα ανάγκη για αυτό και προχωράμε στη μουσική εκδήλωση», ανέφερε η κα Ευστρατία Βερυκάκη μέλος της πρωτοβουλίας.
Παράλληλα η κα Βερυκάκη υπογράμμισε πως «η κοινωνική κουζίνα υπάρχει, γιατί το τελευταίο διάστημα έχουμε μνημονιακές κυβερνήσεις που προωθούν πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές των ανθρώπων, καταστρέφουν τα δικαιώματά μας στην εργασία και στην περίθαλψη. Αρκετοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και περιθωριοποιούνται. Οι αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και της αυτοοργάνωσης των πολιτών είναι μια πολύ ισχυρή απάντηση στην πολύμορφη βία που υφίσταται η κοινωνία μας. Τα μέλη της "Κοινωνικής Κουζίνας" ευχαρίστησαν τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ για τη δωρεάν παραχώρηση του παλιού Τελωνείου.

Το μωρό της Κουζίνας
Πέρα από τις μερίδες του φαγητού, τα μέλη της "Κοινωνικής Κουζίνας" έχουν αναλάβει τη διατροφή ενός μωρού 7 μηνών, μια οικογένειας που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το μικρό μάλιστα νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Χανίων με προβλήματα ασιτίας. Τα μέλη της συλλογικότητας έχουν αναλάβει την προμήθεια με γάλα και κρέμες της οικογένειας προκειμένου να σιτίζεται το μωρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου