Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011


ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Ζητούν αποζημιώσεις για ζημιές από το E - coli
Δημοσιεύθηκε στις: 25-10-2011

Εκτός αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες από το βακτήριο E - coli, έχουν μείνει 170 περίπου παραγωγοί κηπευτικών στα Χανιά.
Για τον λόγο αυτό έγινε χθες συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προκειμένου να εγκριθεί υπόμνημα που θα σταλεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με το οποίο να ζητείται να γίνουν εκπρόθεσμα αιτήσεις από παραγωγούς που δεν πήραν αποζημίωση, με κατ' εξαίρεση απόφαση του Υπουργείου.
"Την περασμένη Παρασκευή με πήρε τηλέφωνο ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Κορασίδης και μου είπε ότι θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των παραγωγών που είχαν κάνει αίτηση για την απώλεια του εισοδήματός τους εξαιτίας του E - coli. Λόγω του ότι τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά τότε που έγιναν οι αιτήσεις (20 - 23 Ιούνη), δεν το έμαθαν όλοι οι παραγωγοί, ώστε να κάνουν αιτήσεις", ανέφερε ο κ. Αντώνης Μπιτσάκης πρόεδρος του Α.Σ. Κουντούρας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός αποζημίωσης έχει μείνει το 30% των ιδιοκτητών θερμοκηπίων (100 στον Πλάτανο, 30 στο Λαφονήσι και 44 άτομα στην Κουντούρα). "Θα σταλεί ένα υπόμνημα στο Υπουργείο και ελπίζουμε ότι θα γίνει αποδεκτό, ώστε να μην μείνουν εκτός αποζημίωσης οι συνάδελφοι", τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων κ. Γιώργος Μπικάκης.
Οι παραγωγοί έθεσαν το αίτημα στη συνάντησή τους με τον κ. Βουλγαράκη, ο οποίος υποσχέθηκε πως θα αποστείλει υπόμνημα στο Υπουργείο και θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. "Το μόνο που μπορώ να κάνω πια σε συνενόηση με τον πρόεδρο του Α.Σ. Κουντούρας και τους παραγωγούς είναι να ζητήσουμε να επανέλθει το θέμα κατ' εξαίρεση μήπως και μπορέσουν να μπουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ώστε να αποζημιωθούν για τα προϊόντα που πέταξαν την εποχή που βγήκε η απόφαση της Ε.Ε. Λάθος βέβαια της Ε.Ε., ίσως κάναμε και εμείς λάθη και δεν συντονιστήκαμε καλά στον Νομό και έμειναν κάποιοι παραγωγοί έξω", ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης.
Αναφορικά με τις φήμες για πρόθεση της Αγροτικής Τράπεζας να δεσμεύσει τα χρήματα για αποζημιώσεις των παραγωγών που οφείλουν δάνεια σε αυτή, ο κ. Μπιτσάκης είπε ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει σε καμία περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου