Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011


ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.
Αποκλεισμός ΧΥΤΥ Ακρωτηρίου
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 18-10-2011

Στον αποκλεισμό του ΧΥΤΥ στο Ακρωτήρι και του Εργοστασίου Μηχανικής Διαλογής και Κομποστοποίησης προχώρησαν χθες, στις 10.30 το βράδυ, οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α.
Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης της Ομοσπονδίας τους, αλλά και της 48ωρης πανεργατικής απεργίας, που ακολουθεί αύριο και μεθαύριο, οι εργαζόμενοι θέλησαν να περάσουν το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούν περαιτέρω μείωση των μισθών τους.
«Για Δευτέρα και Τρίτη έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία μας 48ωρη απεργία και στη συνέχεια συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και κάτι ανάλογο αποφάσισε και η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. Είμαστε εδώ κάνοντας το καθήκον μας, όπως όλοι οι συνάδελφοι στην Ελλάδα. Τα μέτρα που περνάνε με το πολυνομοσχέδιο κυριολεκτικά συνθλίβουν τους εργαζομένους και ειδικά τους εργαζομένους στην καθαριότητα. Μιλάμε για μειώσεις μισθών της τάξης του 40% και για εργατικό προσωπικό με μηνιαίο μισθό 650 ευρώ. Πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι με τις οικογένειές τους; Και δεν είναι μόνο αυτοί, ακολουθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στους Δήμους», ανέφερε στα «Χ.Ν.» η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α., κα Σοφία Ζεκάκη.

«650 ΕΥΡΩ»
Δίνοντας ένα παράδειγμα των μειώσεων, που υπόκεινται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ο γραμματέας του Συλλόγου, κ. Μανώλης Νταγκουνάκης, ανέφερε: «Εχουμε εργαζόμενο με 16 χρόνια προϋπηρεσίας και 4 ανήλικα παιδιά. Τα καθαρά λεφτά που θα πάρει στην τσέπη του -εκτός από αυτά που θα χάσει από το πολυνομοσχέδιο, οι πρόσθετες φορολογίες- φτάνουν τα 861 ευρώ, ενώ έπαιρνε 1.300 ευρώ. Οι περισσότεροι εργάτες θα πάνε στα 650 ευρώ και αν βάλεις τις πρόσθετες εισφορές που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν φτάνουν στα 450 ευρώ».
Το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α., κ. Ε. Μιχελάκης, τόνισε από την πλευρά του πως «πάνε να περάσουν την καθαριότητα στους ιδιώτες εργολάβους και εκεί καθοδηγούν όλες τις Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Είναι ένας αγώνας επιβίωσης και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε μαζί με όλο τον κόσμο. Είναι πολύ μεγάλο ψέμα αυτό που λένε διάφορα Μ.Μ.Ε. ότι ο εργολάβος κοστίζει φτηνότερα και μπορούμε να βάλουμε τα στοιχεία ένα προς ένα για να τα δει ο κόσμος. Παραπληροφορούν τον κόσμο συνειδητά».
Παρά το τσουχτερό κρύο, ως αργά τη νύκτα, μπροστά στην είσοδο του εργοστασίου, παρέμενε μεγάλος αριθμός εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου