Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Ναι στη συναίνεση υπό όρους
Δημοσιεύθηκε στις: 18-10-2011

Τις πολιτικές προτάσεις και τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς παρουσίασε χθες στα Χανιά ο βουλευτής Αττικής του κόμματος, Αθανάσιος Λεβέντης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ε.Β.Ε.Χ.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους και ερωτηθείς για το, αν το κόμμα του είναι ανοιχτό στη «συναίνεση» που επιχειρεί ο πρωθυπουργός, ο κ. Λεβέντης απάντησε πως «συζητάμε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και αναζητάμε λύσεις. Για να υπάρξει συναίνεση απαιτείται συμφωνία σε προγραμματικές θέσεις. Αν είναι να συμφωνήσουμε σε αυτήν την πολιτική, που έχει οδηγήσει, όχι απλώς σε αδιέξοδο, αλλά σε ουσιαστική καταστροφή τη χώρα, ασφαλώς δεν συναινούμε. Πρέπει να εξασφαλιστούν προϋποθέσεις, ακούμε τις άλλες απόψεις, βάζουμε στο τραπέζι τις δικές μας προτάσεις και προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο για τον τόπο και τον λαό. Πρέπει να υπάρξουν κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά με βάση τις προγραμματικές θέσεις».
Ο βουλευτής αναφερόμενος στις προτάσεις του κόμματός του, μίλησε για ανάγκη αύξησης των εσόδων, μείωση των εξόδων, να πειστούν οι εταίροι μας στην Ε.Ε. ότι είμαστε αξιόπιστοι, να πείσουμε για τη δημιουργία ευρωομολόγου και τη δημιουργία περιόδου χάριτος πέντε ετών, ώστε να ελαφρύνει το βάρος των χρεών κ.ά. Για το θέμα της στάσης πληρωμών ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για «ανεδαφικές και αίολες απόψεις. Δεν συμφωνούμε, γιατί δεν τις βλέπουμε λογικές και εφαρμόσιμες».
Ερωτηθείς από τα «Χ.Ν.» πώς εξηγεί το ότι το κόμμα του μπορεί λεκτικά να διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική, αλλά την ίδια ώρα σπεύδει να μην συμφωνήσει με κάθε κινητοποίηση (απεργία, κατάληψη κ.ά.), απάντησε πως «άλλο η κατάληψη, άλλο η απεργία. Αυτή τη στιγμή είναι υπό κατάληψη δεν ξέρω και εγώ πόσα σχολεία. Το να μένουν τα παιδιά έξω από τις αίθουσες είναι κάτι που δεν νομίζω ότι προάγει την παιδεία και αυτό το πληρώνουμε πολύ ακριβά γιατί δεν είναι σημερινό φαινόμενο, με το παραμικρό πρόβλημα κλείνουμε τα σχολεία. Αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι είναι καταστροφικό για την παιδεία».

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Νωρίτερα ο κ. Λεβέντης είχε συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων. «Τα προβλήματα είναι πάμπολλα γιατί το δημόσιο Σύστημα Υγείας, όπως όλοι ξέρουν, πάσχει βαρύτατα από έλλειψη προσωπικού, οργάνωσης και πόρων. Και δυστυχώς τα πράγματα αντί να καλυτερεύουν χειροτερεύουν», ανέφερε ο βουλευτής, μιλώντας στους δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας πως «είχαμε ελπίδες ότι θα μπορούσαν αυτά τα κενά να καλυφθούν, αλλά απεναντίας φτάνουμε και στο υγειονομικό και στο ιατρικό προσωπικό να ισχύει το φεύγουν 5 ή 10 και προσλαμβάνεται 1. Αυτό θα έχει οδυνηρές συνέπειες σε ένα σύστημα που ήδη γνωρίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου