Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Αντιδράσεις για τη φορολόγηση
Δημοσιεύθηκε στις: 26-10-2011

Θορυβημένοι είναι οι αγρότες από τις φήμες για εξαίρεσή τους από το ειδικό καθεστώς φορολόγησης, την αναγνώρισή τους ως επιχειρηματίες με την υποχρέωση να διατηρούν βιβλία εσόδων και εξόδων και την επιβολή της εισφοράς 300 ευρώ των ελεύθερων επαγγελματιών!
Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να εντάξει μια τέτοια ρύθμιση για τους αγρότες στο υπό εκπόνηση φορολογικό νομοσχέδιο.
"Ένα τέτοιο μέτρο θα μας βρει σίγουρα αντίθετους", δηλώνει ο κ. Γιώργος Μπικάκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων "Η Ενότητα". Χαρακτηριστικά ο κ. Μπικάκης τονίζει πως "η κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά με αυτά τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που περνάει. Οι αγρότες έχουν εξαθλιωθεί και δεν μπορούν ούτε το ρεύμα, ούτε το νερό, τις ζωοτροφές τα εφόδια να αγοράσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε κάτι τέτοιο".
Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Κουντούρας κ. Αντώνη Μπιτσάκη. Κληθείς να σχολιάσει την πληροφορία ο κ. Μπιτσάκης ανέφερε πως "δεν το γνωρίζουμε αν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης κάτι τέτοιο. Εμείς, δεν μπορούμε να το δεχτούμε γιατί γνωρίζουμε την κατάσταση των Ελλήνων αγροτών που δεν είναι Ευρωπαίοι αγρότες που είναι πραγματικά επιχειρηματίες. Εμείς δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να τους φτάσουμε και να δεχτούμε τέτοια μέτρο, δεν θα το αντέξουμε αυτό το μέτρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου