Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΚΙΣΑΜΟΣ


ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΣΑΜΟΥ
Χρώμα στο... γκρίζο
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 10-10-2011

Χρώμα στο γκρίζο της πόλης κατάφεραν να δώσουν τα μέλη της Νεολαίας Κισάμου αλλά και καλλιτέχνες γκράφιτι από την υπόλοιπη Ελλάδα, που συμμετείχαν στο «Art Festival 2011».
Ενα τεράστιο γκράφιτι στον ανατολικό τοίχο του Λυκείου της κωμόπολης αλλά και εικαστικές παρεμβάσεις σε 17 κάδους ήταν ο στόχος της ομάδας που επιτεύχθηκε παρά την έντονη βροχόπτωση από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου.
«Με αυτήν την προσπάθεια θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι το γκράφιτι είναι ένα είδος Τέχνης, ένα είδος ζωγραφικής που έχει να κάνει με τον δημόσιο χώρο που εδώ στην Κίσαμο γίνεται από μια οργανωμένη ομάδα όπως η 'Νεολαία Κισάμου' σε σημεία της πόλης που δεν κοιτάμε και δεν πέφτουν στην αντίληψη μας συχνά, αλλά με τα χρώματα και τα σχέδια πλέον θα κερδίσουν την προσοχή μας», ανάφερε στα «Χ.Ν.» ο Θοδωρής Παρασκάκης, εκ των εμπνευστών της προσπάθειας.
Νέοι της περιοχής, αλλά και «γκραφιτάδες» από άλλα μέρη της χώρας συνεργάστηκαν για δύο περίπου ημέρες, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν ξεχωριστές εικόνες που τις αποτύπωσαν πάνω στον τοίχο αλλά και σε κάδους απορριμμάτων. «Υπήρχαν και κάποιες αντιδράσεις γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι το γκράφιτι είναι 'λέρωμα'. Γι’ αυτό οργανώνοντας κάτι νόμιμο με άδεια από τα Σχολεία και τον Δήμο δείχνουμε την πραγματική του έκφραση, την καλλιτεχνική του έκφραση», ανέφερε ο Θοδωρής.
«Μετά το καλοκαίρι, που πραγματοποιούμε συνήθως εκδηλώσεις αθλητικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, θέλαμε να προχωρήσουμε σε κάτι πιο δημιουργικό. Η ιδέα του γκράφιτι ήταν στο μυαλό μας εδώ και δυο χρόνια και αποφασίσαμε να το κάνουμε», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νεολαίας Κισάμου Χρήστος Παρασκάκης.
Ο ίδιος επισήμανε πως με κινήσεις όπως αυτή «θέλουμε να ομορφύνουμε την πόλη μας, να την κάνουμε πιο άνετη για το νέο, να μην ψυχοπλακώνεται. Ο απώτερος σκοπός μας είναι η καλύτερη Κίσαμος».
Η Νεολαία Κισάμου, δραστηριοποιείται ως συλλογικότητα έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιώντας και συμμετέχοντας σε καθαρισμούς, δεντροφυτεύσεις, ποδηλατοδρομίες, προβολές, εκδηλώσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου