Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011


ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Κατάληψη τέλος
Δημοσιεύθηκε στις: 26-10-2011

Συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή του νόμου - πλαίσιο με σταμάτημα όμως της κατάληψης, αποφάσισε χθες η Γενική Συνέλευση των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Μετά από 8 εβδομάδες κατάληψης οι φοιτητές επιστρέφουν στην εξεταστική και στα μαθήματα, επιβεβαιώνοντας και το σχετικό δημοσίευμα των «Χ.Ν.». Ηδη η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου έχει προγραμματίσει τη συμπίεση του προγράμματος και την επέκταση της εξεταστικής ακόμα και τα Σάββατα προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο, ενώ όλα δείχνουν πως θα περιοριστεί και η περίοδος των διακοπών των Χριστουγέννων για να γίνουν μαθήματα.
Η Συνέλευση ψήφισε το πλαίσιο του «Συντονιστικού Αγώνα» (Εν. Πρωτοβουλία, ΑΡΕΝ, Ανεξάρτ.) που ανέφερε πως «σταματάει η κατάληψη αλλά συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στον νόμο - πλαίσιο μέσα στις σχολές και στην παραμικρή περίπτωση εφαρμογής του νόμου, το Ιδρυμα θα κλείσει από τους φοιτητές και θα πραγματοποιηθεί και πάλι νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν οι φοιτητές τα επόμενα βήματά τους».

Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
«Θα κάνουμε Σύγκλητο το ταχύτερο δυνατό, άμεσα, ώστε να κοιτάξουμε πώς θα συμπιέσουμε τους χρόνους, για να βγουν η χρονιά και η εξεταστική», δήλωσε στα «Χ.Ν.» ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Γιάννης Φίλης, υπογραμμίζοντας πως η Πρυτανεία θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο. «Εχουμε ήδη βγάλει κάποιο πρόγραμμα, έχουμε δει τις ημερομηνίες και βλέπουμε ότι με τη μέγιστη συμπίεση μπορεί οι φοιτητές να μην χάσουν το εξάμηνό τους», ανέφερε ο κ. Φίλης συμπληρώνοντας πως αυτό προϋποθέτει χρησιμοποίηση και των Σαββατοκύριακων αλλά και μείωση των διακοπών των Χριστουγέννων, προκειμένου να καλυφθούν οι χαμένες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου