Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση του συντονιστικού κατάληψης πολυτεχνείου Κρήτης (6/10/2011)

Η μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και των ΜΜΕ να συκοφαντήσουν τον αγώνα της νεολαίας καθώς και οι απειλές για χαμένα εξάμηνα και εξεταστικές αποδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο πως ο φόβος έχει περάσει στο δικό τους στρατόπεδο. Οι φοιτητικές-μαθητικές καταλήψεις καθώς και οι καταλήψεις υπουργείων πληθαίνουν με το λαϊκό παράγοντα να βγαίνει στο προσκήνιο ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που καταδικάζει χιλιάδες εργαζομένους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Στα Χανιά, στο πολυτεχνείο Κρήτης, το φοιτητικό κίνημα κλιμακώνει τον αγώνα για την ανατροπή του νόμου Διαμαντοπούλου, για την ανατροπή του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ. Την Τρίτη 4 Οκτώβρη, ο σύλλογος φοιτητών του πολυτεχνείου Κρήτης συνεδρίασε αποφασίζοντας συνέχιση της κατάληψης μπαίνοντας στην έκτη εβδομάδα των κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική που έρχεται να διαλύσει την εκπαίδευση και να ιδρύσει το πανεπιστήμιο του μνημονίου. Χαρακτηριστικά, η συνέλευση ήταν η μαζικότερη στην ιστορία του συλλόγου με πάνω από χίλιους φοιτητές να ξεπερνάνε το εκλογικό σώμα και με την πλειοψηφία του κόσμου να δίνει ηχηρό μήνυμα πως τώρα είναι η ώρα για αγώνες, για συνελεύσεις, για καταλήψεις μέχρι τη νίκη.
Από τη διαδικασία δεν έλειψε η συντονισμένη προσπάθεια της ΔΑΠ και της Κίνησης Ανεξάρτητων Φοιτητών ( που συντάσσεται με την πανελλαδική απολίτικη κίνηση ''ανοιχτής σχολής'' που τόσο στήριξαν οι μεγαλοκαναλάρχες και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ ) με κοινή πρόταση για παύση των κινητοποιήσεων και μπλοκαρίσματος του αγώνα. Η κίνηση ανεξάρτητων φοιτητών σε συνεργασία με την νεολαία της Ν.Δ. Επαναφέρουν στα πανεπιστήμια όλη την σαπίλα του πολιτικού τους συστήματος. Με οργανωμένο και από κοινού σχέδιο προσπάθησαν συνειδητά να νοθεύσουν το αποτέλεσμα της συνέλευσης φέρνοντας ''ταξιδιώτες'' από Ρέθυμνο και Ηράκλειο βαλτούς εντολοδόχους της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ και αγνώστου προελεύσεως. Μερικοί από αυτους και ενώπιον μελών του Συλλόγου δεν δίστασαν να παραδεχτούν την ταυτότητα και τον ρόλο τους. Ότι δηλαδή ήρθαν σκοπίμως να νοθεύσουν την συνέλευση για να ανοίξει το Πανεπιστήμιο της Τρόικας. Φαίνεται έτσι ξεκάθαρα η ανάγκη του μαύρου μπλόκ ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-ΛΑΟΣ που ψηφισαν το μνημόνιο και τον νόμο για την παιδεία και των μηχανισμών τους μέσα στα πανεπιστήμια, να σταματήσουν με τον πιο χυδαίο και ύπουλο τρόπο τον αγώνα των φοιτητών, έχοντας το φόβο ότι οι μάχες της νεολαίας μπορεί να πάρουν πανκοινωνικά χαρακτηριστικά και να γίνουν η ταφόπλακα τους. Ακόμα και με τον πιο ύπουλο και βρώμικο τρόπο αυτές οι δυνάμεις δεν κατάφεραν να ξεγελάσουν τον έμπειρο Σύλλογο Φοιτητών αλλά πολύ περισσότερο να νικήσουν το ανίκητο μπλόκ αγώνα του Πολυτεχνείου Κρήτης στην πιο μαζική συνέλευση από την ίδρυση του.
Καλούμε τους συναδέλφους μας σε όλα τα ιδρύματα, όλους τους εργαζομένους και το λαό να δώσουν μαζί μας τον αγώνα για την παιδεία, την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ. Να γίνουμε το ποτάμι οργής που θα βγει στους δρόμους και θα διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας στη μόρφωση, στην εργασία, στη ζωή. Αυτή τη στιγμή η νεολαία αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον της, το φοιτητικό κίνημα που τόσα χρόνια δε γονάτισε ποτέ, θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου