Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011


ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ
Σουρωτήρι το κλειστό γυμναστήριο
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 20-10-2011

Κλειστό... «σουρωτήρι» καθώς από 19 διαφορετικά σημεία της οροφής μπαίνει νερό στο γυμναστήριο Ταυρωνίτη, που παραδόθηκε πριν από 3 χρόνια!
Τώρα, το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) του Δήμου Πλατανιά, που ανέλαβε τη λειτουργία του, προχωράει σε εργασίες συντήρησης που ολοκληρώνονται σε λίγες ημέρες και εκτιμάται ότι το νεότευκτο στάδιο θα μπορεί να δοθεί για την κάλυψη των αθλητικών αναγκών της περιοχής.
«Μετά τον έλεγχο από την Επιτροπή καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων διαπιστώθηκαν μια σειρά από αναγκαίες εργασίες για να δοθεί άδεια καταλληλότητας του γυμναστηρίου. Αυτήν τη στιγμή ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και μετά τον έλεγχο που θα γίνει και πάλι θα δοθεί και η άδεια καταλληλότητας», δήλωσε στα «Χ.Ν.» η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Πλατανιά, κα Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη.
Αναλυτικά τα προβλήματα που εντοπίστηκαν, στο μόλις 3 ετών στάδιο, έχουν να κάνουν με τα παρακάτω:
- Η σκεπή στάζει από 19 σημεία.
- Μικροπροβλήματα σε υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.
- Βάψιμο και στοκάρισμα των κερκίδων και των πορτών για να σταματήσει η εισροή νερού.
- Τοποθέτηση μεμβράνων στα τζάμια.
- Συντήρηση της μίας μπασκέτας.
Το συνολικό ύψος των εργασιών ανέρχεται περίπου σε 20.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας. «Το κλειστό παραδόθηκε στον Σύνδεσμο των τέως Δήμων Πλατανιά, Κολυμπαρίου και Βουκολιών για να δοθεί σε λειτουργία γρήγορα δεν έγιναν κάποιες απαραίτητες εργασίες. Για να το λειτουργήσουν δόθηκε σε κάποιον ιδιώτη με εργολαβία. Μετά το τέλος της σύμβασης με τον ιδιώτη -και από τη στιγμή που το κλειστό έρχεται στη δική μας περιουσία- θα το λειτουργήσουμε εμείς σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους κανονισμούς που διέπουν τα στάδια», τονίζει η κα Μαραγκουδάκη. Ανάμεσα στα προγράμματα που θα υλοποιηθούν είναι αυτά για τον μαζικό και τον σχολικό αθλητισμό, βόλεϊ, γιόγκα κ.ά.
Για τη χρήση του κλειστού υπάρχουν αιτήσεις από σωματεία (π.χ. Αθλητική Ενωση Πλατανιά) και όπως αναφέρει η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «θα εξετάσουμε το πρόγραμμα και τις ώρες που διαθέτουμε και αναλόγως θα δοθεί και στα σωματεία. Αυτή τη στιγμή στο μεταβατικό στάδιο που είμαστε δεν υπάρχει Οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας και πρέπει να βρούμε άτομα να δουλέψουν, να προσλάβουμε ως συμβασιούχους γυμναστές, προσωπικό καθαριότητας κ.ά. Παρά τις δυσκολίες θα το ανοίξουμε για τις ανάγκες των δημοτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου