Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Εργα στο παλιό λιμάνι
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 27-10-2011

Στην απομάκρυνση του γερανού - έκτρωμα έξω από τα Νεώρια Moro αλλά και σε εργασίες συντήρησης του λιμενοβραχίονα, για λόγους ασφαλείας των πεζών που επισκέπονται τον φάρο, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποφασίσθηκαν, όπως τόνισε ο πρόεδρος του κ. Νίκος Ξυνίδης, μια σειρά από «άμεσα έργα συντήρησης προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του παλιού λιμανιού και να γίνει πιο ασφαλής ο λιμενοβραχίονας που οδηγεί στον φάρο και τον οποίο επισκέπονται καθημερινά πολλοί Χανιώτες και επισκέπτες».
Ειδικότερα το Δ.Σ. αποφάσισε μεταξύ άλλων:
- Να προχωρήσει άμεσα στην επισκευή τμημάτων του λιμενοβραχίονα, τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα για τους πεζούς. «Όπως διαπιστώσαμε με την κρουαζιέρα πολύς κόσμος πήγαινε στον φάρο. Σε μικρά τμήματα του λιμενοβραχίονα έχει γίνει καθίζηση και σε κάποια σημεία έχουν μπει και μαδέρια για να περνάει ο κόσμος, μια πολύ άσχημη εικόνα. Σε συνεργασία με την Αρχαιολογία θα τα επισκευάσουμε εμείς με ιδίους πόρους για λόγους ασφαλείας», δήλωσε ο κ. Ξυνίδης.
- Να προχωρήσει άμεσα η συντήρηση των εγκαταστάσεων του λιμανιού σε επίπεδο ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Πρέπει να αντικατασταθούν οι καλωδιώσεις που είναι παλιές γι’ αυτό έχουμε και διακοπές ρεύματος το καλοκαίρι.
- Να γίνει έλεγχος και αντικατάσταση των αλυσίδων που κρατούν τις πλωτές προβλήτες στις οποίες δένουν σκάφη.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΓΕΡΑΝΟΥ
Στόχος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι η απομάκρυνση του γερανού που έχει εγκατασταθεί εδώ και μια 5ετία στο ανατολικό τμήμα του λιμανιού. «Κακώς μπήκε ο γερανός αυτός στο ενετικό λιμάνι γιατί αποδεικνύεται ότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα και δεν μπορείς σε ένα διατηρητέο μνημείο να βάζεις αυτό το έκτρωμα», ανέφερε ο κ. Ξυνίδης.
Ανάλογη είναι και η θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου του Νομού, κ. Γιώργου Πρωιμάκη, που επεσήμανε πως η Υπηρεσία του είναι σύμφωνη με τη μετακίνηση του γερανού καθώς «αισθητικά δεν είναι ό,τι καλύτερο για το λιμάνι».
«Ο γερανός αυτός μια κακογραφία στο παλιό λιμάνι που πρέπει να λάβει τέλος», τόνισε ο κ. Ξυνίδης, συμπληρώνοντας πως ο γερανός δεν μπορεί να εξυπηρετήσει σκάφη, αφού στο σημείο που μπήκε τα βάθη είναι πολύ μικρά και είναι δύσκολη η προσέγγισή τους, ενώ δεν υπάρχει και εξειδικευμένος χειριστής για να αναλάβει τη λειτουργία του.
Αναφορικά με τους υπόλοιπους γερανούς, περίπου 12, που τοποθετήθηκαν και σε άλλα σημεία του Νομού, Αποκόρωνας, Κίσαμος, Παλαιόχωρα κ.α. ο κ. Γιώργος Πρωιμάκης ανέφερε πως είναι διαθέσιμοι στους ενδιαφερομένους, αφού το Λ.Τ. Χανίων διαθέτει χειριστή, ωστόσο η λειτουργία τους δεν είναι αυτή που θα ’θελε η Υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου