Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗΣ-"ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ"


ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ
Κολυμβητικός μαραθώνιος 28 ωρών
Δημοσιεύθηκε στις: 07-10-2011

«Το μήνυμα της προσπάθειας. Αυτό θέλησα να περάσω», τόνισε, λίγο μετά το τέλος της πραγματοποίησης ενός κολυμβητικού μαραθωνίου, που διήρκεσε 28 ώρες, από τη Λακωνία έως τη Δυτική Κρήτη, ο αθλητής Γιώργος - Ιωάννης Τσιάνος.
Ο 35χρονος άντρας τερμάτισε, λίγο μετά τις 7 χθες το πρωί, στον Μπάλο Γραμπούσας στην Κίσαμο, την προσπάθειά του, που στόχο είχε τη στήριξη του Συλλόγου «Ορίζοντας», ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο.
Λίγο μετά τις 10 π.μ. μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στην Κλινική «Γαβριλάκη» των Χανίων προκειμένου να διαπιστωθεί προληπτικά η κατάσταση της υγείας του, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν την άριστη κατάστασή του.
Πηγαίνοντας στο δωμάτιό του σημείωσε στους δημοσιογράφους πως αυτό που θέλησε να περάσει ήταν «το μήνυμα της προσπάθειας».
«Στεκόμαστε με θαυμασμό μπροστά στο μοναδικό αυτό εγχείρημα. Κολύμπησε για 28 ώρες ο υπεραθλητής γιατρός - φυσιολόγος, κ. Γιώργος Τσιάνος. Με αγάπη για τον άνθρωπο και μόνο κάνει αυτά τα εγχειρήματα. Προσέφερε αυτήν την υπεραθλητική του δράση στον Σύλλογο 'Ορίζοντας' και αισθανόμαστε βαθιά υποχρέωση και εκτίμηση στο πρόσωπό του», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του «Ορίζοντα», κ. Θοδωρής Μαρινάκης, που μαζί με τον κ. Αδοντάκη, την κα Δρακάκη, την κα Αναστασίου και φίλους του Συλλόγου υποδέχθηκαν τον υπεραθλητή.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
«Τον βρήκαμε σε άριστη κατάσταση. Αψογα ζωτικά, το καρδιογράφημα, τα πάντα. Είναι μια χαρά, δεν βρήκαμε κάποιο παθολογικό εύρημα», ανέφερε ο γιατρός που τον εξέτασε, κ. Σεραφείμ Χρυσικός, επισημαίνοντας πως ο αθλητικός τύπος του κ. Τσιάνου τον βοήθησε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που αντιμετώπισε.
Εκ μέρους του Δήμο Χανίων τον αθλητή καλωσόρισαν η κα Χατζηδάκη και ο κ. Λειψάκης. «Η ανιδιοτελής προσφορά για τον Δήμο Χανίων δεν είναι τίποτα άλλο παρά απόδειξη του πολιτισμού μας, μία προσπάθεια ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής και ένα μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Σε αυτά τα πλαίσια ας αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση η προσπάθεια του αθλητή», ανέφερε η κα Χατζηδάκης, ενώ ο κ. Λειψάκης επεσήμανε πως «στις δύσκολες στιγμές τη χώρα μας την έσωσε η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η αγάπη. H προσπάθεια του γιατρού μάς δίνει ελπίδα, ο Δήμος δεν θα μπορούσε να είναι απών από αυτή τη διαδικασία».
Συνολικά ο αθλητής διένυσε μία απόσταση 100 χλμ. κολυμπώντας, ενώ και στο παρελθόν ήταν αυτός που πέρασε το στενό της Μάγχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου